D-Link Music Everywhere: zeneközvetítés Wi-fivel okostelefonról hangfalra

forrás: Prím Online, 2014. december 5. 12:18

A D-Link legújabb fejlesztése, a Music Everywhere az androidos vagy iOS alapú okostelefonokról közvetlenül a nappali hangfalrendszerére továbbítja a mobilkészüléken elindított zenét. Mindezt pedig a lehető legegyszerűbben UPnP kapcsolaton illetve AirPlayen keresztül az otthoni Wi-fi hálózaton.  Mindegy, hogy YouTube videót nézünk vagy Spotifyról szól a zene, a szabványos 3.5 mm sztereó bemenetre csatlakoztatott kis fehér doboz kiváló minőségben – lossless – fogadja és továbbítja a hangot a hangfalrendszerre.

Kis mindenes, ami elkísér bárhová


A tenyérnyi kockába rejtett készülék közvetlenül a konnektorba dugható, a szabvány jack csatlakozó pedig alul kapott helyet, így észrevétlenül csatlakoztathatók a hangfalak. A Wi-Fi adatátvitel számottevően megbízhatóbb, nagyobb hatótávolságú és jobb minőségű, mint a ma még elterjedtebb Bluetooth technológia. Nincsenek méterben mérhető megkötések az adó és a Bluetooth hangszóró között, sőt, akár távolról is elindíthatunk egy számot az otthoni audio rendszerünkre. Ha több szobában is szeretnéd élvezni a zenét, csak nevezd el az egyes készülékeket, és válaszd ki okostelefonodról, melyik helységben szóljon a zene.

 



…és a ráadás: Erősebb Wi-Fi jel


A Music Everywhere nemcsak a zenét viszi el a lakás legtávolabbi sarkába, hanem az otthoni Wi-Fi lefedettséget is növeli beépített 802.11 n/g/b Wi-Fi repeaterének köszönhetően. A WPS nyomógombbal vagy a D-Link ingynesen letölthető QRS iOS és Android mobilalkalmazásaival minden beállítás néhány másodperc alatt elvégezhető.

Elérhetőség és ár


A D-Link legújabb mydlink Home termékcsaládjába tartozó DCH-M225 Music Everywhere már Magyarországon is kapható a nagyobb számítástechnikai webáruházakban és üzletekben. Ajánlott fogyasztói ára 18 390 forint.

D-Link DCH-M225 Music Everywhere


·    Vezeték nélküli audio extender
·    Zene lejátszása Android és iOS alapú okostelefonokról, tabletekről és számítógépekről (DLNA és AirPlay kompatibilis)
·    802.11 b/g/n szabvány, max. 300 Mbps
·    A házimozi rendszereket és az aktív hangfalakat Wi-Fi streaming platform alakítja
·    A Wi-Fi technológiával  többszörösen nagyobb lefedettség, mint a Bluetooth készülékekkel
·    Univerzális 3.5mm jack audio kimenet
·    Beépített Wi-Fi repeater funkció
·    Egyszerű beállítás WPS gombbal vagy a QRS alkalmazással
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05