Duális képzés az informatikában - Németországba hívja a fiatalokat az SAP

forrás: Prím Online, 2015. február 13. 13:22

A duális képzést népszerűsíti az SAP szoftvercég új pályázata. A program különlegességét az adja, hogy a nyertesek Németországban szerezhetnek felsőfokú diplomát, a gyakorlatot a világcég központjában szerezhetik meg, miközben a tandíjat és az ösztöndíjat is az SAP állja.

A duális képzés bevett módszer több vezető európai ország oktatási, szakképzési rendszerében, mint pl. Németországban, Svájcban, Ausztriában. Lényege, hogy az oktatás ideje alatt az elméleti, és a gyakorlati tudás megszerzése egyensúlyban van, így a duális képzést elvégzők könnyebben találnak munkát. Magyarországon több mint húsz felsőoktatási intézményben indul el e modell idén ősszel. Az SAP programja színesíteni kívánja a hazai fiataloknak szóló kínálatot.

 



A szoftvercég az első diplomájukat megszerezni kívánó fiatalok jelentkezését várja, akik az információtechnológia terén képzelik el a jövőjüket. A pályázat nyertesei a németországi Duale Hoschschule Mannheim intézményében tanulhatnak, a gyakorlati képzésre a közelben fekvő SAP központban kerül sor. A hároméves képzés végén a legújabb tudással lesznek felvértezve a hallgatók, főiskolai (Bsc) diplomával fognak rendelkezni, és magas szintű német nyelvtudásra tesznek szert. A külföldi környezetnek köszönhetően is erősödni fognak a szociális készségeik, és adott esetben munkaajánlatot kaphatnak a szoftvercégtől. A képzés utolsó fázisa az SAP hazai irodájában lesz. Az oktatási költségeket a szoftvercég állja, és emelkedő összegű ösztöndíjra egyaránt számíthatnak a magyar résztvevők.

A programba való jelentkezőktől elvárják a magas szintű angol nyelvtudást, és a jó tanulmányi eredményt. Bővebb információkról, köztük a jelentkezés módjáról itt lehet olvasni.

Újból elindul a Sales Academy


Az SAP-nak nem ez az első, fiatal magyar tehetségeket megszólító programja. Idén is elindítják a pályakezdő diplomásoknak szóló képzésüket. Az ún. Sales Academy program keretében kilenc hónapon keresztül tanítják az értékesítői munka aspektusait, dedikált szenior menedzser foglalkozik a fiatal kolléga fejlődésével, aki betekintést is nyer a mindennapi hazai értékesítői munkába. A tréningprogram egyik legnagyobb vonzereje, hogy a képzés harmada Kaliforniában zajlik a többi küldő ország tehetségeivel közösen. A program végén a legjobban teljesítőket értékesítői pozíció várja az SAP-nál. A költségeket itt is a szoftvercég állja. A Sales Academy pozícióra itt lehet jelentkezni.

A fiatalok fontos szerepet töltenek be a több mint 600 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. növekedésében. Tavaly minden második felvett új munkatársuk 20 és 29 év közötti volt.
 

Kulcsszavak: SAP SAP-hu oktatás

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05