Xperia Z4 Tablet – gyors és strapabíró táblagép 2K kijelzővel

Czipperer Dia, 2015. március 3. 14:25

A Sony a barcelonai Mobile World Congressen (MWC) bemutatta legújabb táblagépét, az Xperia Z4 Tabletet, amely 10,1 hüvelykes 2K felbontású kijelzővel és LTE kapcsolattal rendelkezik.

A Sony a Mobile World Congressre számos újdonsággal készült: többek között  táblagép kínálatuk is kibővült az Xperia Z4 Tablettel. A vállalat legújabb 10,1 hüvelykes 2 K kijelzővel megáldott eszköze maga a kategóriájában a világ legkönnyebb és legvékonyabb (389 gramm és 6,1 milliméter) eszközének számít.
 

 

Az Xperia Z4 Tablet üzemidő tekintetében is ráver vetélytársaira, hiszen közel egy egész napos, akár 17 órás videólejátszást kínál. Erről a 6000 mAh-es akkumulátor gondoskodik, amelynek STAMINA módját bekapcsolva minden háttértevékenységet leállíthatunk, így tovább bírja majd az eszköz.

 

A táblagép 3 gigabájt RAM-mal 32 gigabájt belső memóriával rendelkezik – utóbbi micro SD-vel 128 GB-ig bővíthető –, meghajtásáról pedig egy nyolcmagos, 64 bites 2 Ghz órajelű Qualcomm Snapdragon 810-es processzor gondoskodik. A táblagép két kamerával is rendelkezik. A hátlapi egy 8-szoros digitális zommal megáldott 8,1 megapixeles, az előlapi pedig egy 5,1 megapixeles, szelfik készítésére is alkalmas fényleső.

 

A készülék erőteljes előlapi hangszóróinak köszönhetően térhangzást nyújt, ha pedig fülest csatlakoztatunk hozzá, felismeri a fejhallgató típusát és stílusát, és automatikusan megváltoztatja a beállításokat, hogy a a legjobb hangzást nyújtsa. A High-Res Audio a nagy frekvenciájú hangokat nagy részletességgel adja vissza. A DSEE HX pedig egy olyan technológia, amely közel High-Res Audio minőségűvé finomítja a zenék hanghűségét.

 

Az Xperia Z4 Tablet beépített digitális zajszűrő technológiával rendelkezik. Ennek akkor vehetik hasznát a felhasználók, amikor ki kell zárni a külső zajokat. A Sony új LDAC kodekje pedig háromszor olyan eredményesen továbbítja a hangokat, mint a Bluetooth.

 

Az Xperia Z4 Tablet a PlayStation 4 játékkonzollal is összekapcsolható a Remote Play segítségével. Ehhez mindössze Wifi kapcsolat és DUALSHOCK 4 vezeték nélküli vezérlőre van szükség.

 

A készülék prémium, rozsdamentes acél kerettel és ásványi üveggel rendelkezik, amely nemcsak dizájn, hanem strapabírás szempontjából sem utolsó. Az IP68 besorolásnak megfelelően pedig víz- és porálló is.


Egyelőre arról még nem beszélt a vállalat, hazánkba mikor érkezik meg a tablet.

 

A részletes specifikációkat a Sony Mobile oldalán találjátok.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05