Egyetemen oktatják a rEVOLUTION vállalatirányítási rendszereét

forrás: Prím Online, 2015. április 8. 15:36

A rEVOLUTION Software több mint két éves fejlesztő munkájának eredményeként elkészült deep.erp vállalatirányítási rendszerének használatát oktatják az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán, a 2014/2015-ös tanév második szemeszterétől. Az együttműködés során a diákok olyan valós piaci környezetben működő szoftver használatát sajátíthatják el, amely a KKV-k és nagyvállalatok körében egyaránt kedvelt.

A rEVOLUTION deep.erp vállalatirányítási rendszerét az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának Alkalmazott Informatikai Intézete, vette fel tanrendjébe, a KKV esettanulmány óra keretében. A tanszék nappali tagozatos hallgatói a vállalati információs rendszerekről szerzett előképesítésüket tudják fejleszteni a konkrét szoftver használatának elsajátításával, amellyel megértik a piaci rendszerek logikáját és háttérelméletét. Az oktatás 2015 februárjától 12 héten át tart, heti egy alkalommal, négy órában. Az elméleti előadásokat és a gyakorlatot egyaránt a rEVOLUTION tanácsadói tartják, akik egyúttal vállalták az egyetemi oktatók betanítását, hogy később át tudják venni a képzést a vállalat szakembereitől. 

 



„Az Óbudai Egyetem filozófiája szerint olyan termékekkel ismertetjük meg a jövő mérnökeit, amelyekkel használható tudást adhatunk a kezükbe. Célunk, hogy az iskolából kilépve a tanulók valódi céges környezetben felmerülő problémákra tudjanak válaszolni, és ismerjék azokat a vállalatirányítási rendszereket, amelyeket a vállalkozások alkalmaznak. A deep.erp pedig egy ilyen szoftver. Ezért is fontos számunkra, hogy bekerült a tantervbe"
— mondta Dr. Molnár András, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának dékánja. 

A rEVOLUTION az Iroda++ szoftvercsomagja révén fejlesztette ki az új generációs deep.erp  integrált rendszerét, amely elsősorban KKV-knak szól, de már a nagyvállalatok számára is kínál ügyviteli megoldásokat. A deep.erp magában foglalja a vállalat sikertermékének, a közel 600 felhasználót számláló Iroda++-nak minden előnyét, ugyanakkor testre szabhatóbb, nyitottabb az egyedi modulokkal történő  kiegészítésre.

A deep.erp egy komplex, több modulból álló, a mai kor ergonómiai és technológiai elvárásainak megfelelő vállalatirányítási rendszer, amely naprakész adatokkal segít egyszerűen átláthatóvá tenni a cégek működési folyamatait. A rendszer tervezése során a rEVOLUTION arra törekedett, hogy az ügyfeleknél történő bevezetése során a fejlesztői munka helyett a tanácsadói munkán legyen a hangsúly, így a bevezetések nagyobb stabilitással, kevesebb hibával tudjanak megvalósulni. A deep.erp kialakítása lehetővé teszi egyedi fejlesztések implementálását és szakmai specializációkkal való továbbfejlesztését. Ezt kiaknázva a rEVOLUTION tervei között szerepel korábbi sikeres mezőgazdasági és építőipari megoldásainak deep.erp rendszerhez történő illesztése.

A rEVOLUTION termékstratégája szerint a jövőben a DEEP gyűjtőnév alatt adja ki közös módon gondolkodó szoftvereit. 


További információkat az új vállalatirányítási rendszer oldalán érhet el: deep.erp
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05