Miért tesz lehangolttá a Twitter?

Vértes Judit, 2015. április 22. 16:41

Lous C.K. amerikai humorista, író, színész egy korábbi interjúban elmondta, miért nem ad a lányainak mobil telefont, most arról beszélt az Opie Radio riportereinek, hogy miért lett depressziós a Twittertől.

Louis C.K. különös bölcsességgel és humorral mutat rá modern világunk furcsaságaira. A korábbi interjúban elmondta, azért nem ad a gyermekeinek mobiltelefont, mert ez azt az illúziót keltené bennük, hogy mindig kapcsolatban lehetünk valakivel. Holott a dolgok mélyén valójában egyedül vagyunk. És meg kell tanulnunk önmagunkká válni, nem pedig azzá, amit csinálunk.

 

A héten arról beszélt, miért érezte rosszul magát a Twitteren. Nem a trollok zaklatásai miatt, hanem a saját megosztásai miatt. „ Minden alkalommal, amikor megosztok valamit, rájövök, hogy nem azt akartam mondani. Vagy nem úgy.”- mondta a beszélgetésben. Legszívesebben újabb tweetet küldene, ami megmagyarázza az előzőt, de tudja, hogy ezután még sokkal rosszabbul érezné magát. És a szörnyű az egészben, hogy „szenvedéseit” 4,5 millió ember követi.

 

A Twitter mindenkinek a legrosszabb oldalát mutatja. A megosztások gyorsasága miatt lehetetlen jó párbeszédet folytatni. Az emberek próbálnak azonnal reagálni, azonnal jelezni minden eseményt.

 

De vajon nem igaz ez minden webes kommunikációs csatornára? Nehéz nem válaszolni azonnal egy e-mailre vagy egy üzenetre. Észre sem vesszük, és már meg is születtek a szavak, amiket talán átgondolva, máskor, jobb időpillanatunkban nem írnánk le. De ott a Küldés gomb, egy egyszerű és automatikus klikkelés, és már küldjük is, nincs időnk meggondolni, összetépni, újra átolvasni, engedelmeskedünk a szoftver hívó szavának.

 

A Twitter Louis szerint azért veszélyes, mert egyfajta hírbázis. Folyamatosan ontja a híreket, információkat, és neked azonnal reagálnod kell, különben nem leszel része a hírfolyamnak. És ha nem vagy részese a híreknek, természetesen depressziósnak érzed magad. Éppúgy, mint amikor részese leszel.

 

 

Forrás: CNET.com

 

Kulcsszavak: Twitter mikroblog hangulat

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50