Az AMD-nek is köszönhetjük az új LG UltraWide monitor kiemelkedő játékélményét

forrás: Prím Online, 2015. április 28. 08:41

A kijelzőtechnológiák gyors és folyamatos fejlődése mind hevesebb vitát szül arról, hogy a felhasználók igényeit mely monitorok, illetve mely funkciók elégítik ki leghatékonyabban. Az LG Electronics (LG) és az AMD együttműködése ennek szellemében teljesen új, lebilincselő szintre emeli a játékélményt.

A 21:9-es képarányú monitorok vezető gyártójaként az LG AMD FreeSync technológiájával felszerelt monitora (34UM67 modell) véget vet a korábbi kijelzőkre jellemző, a játékélményt megzavaró problémáknak. Az AMD FreeSync technológiájának köszönhetően a számítógépes játékokra optimalizált 34UM67 akár a sok szereplős online szerepjátékok (MMORPG) esetében is zavartalan játékélményt biztosít. Ez az egyetlen olyan 21:9 képarányú monitor, amely támogatja a FreeSync technológiát, kiküszöbölve az olyan zavaró tényezőket, mint a túl hosszú bemeneti késleltetés (a grafikus kártya által küldött jel és annak megjelenése közötti idő), a képtörés, vagy éppen a kép akadozása (amikor a videokártya sebessége nincs összhangban a monitor frissítési frekvenciájával).  A technológiának köszönhetően a monitor csúcsminőségű 21:9 UltraWide megjelenítő felülettel rendelkezik, és akár 75 Hz-es képfrissítésre is alkalmas.

 


 
A monitor széles, 34 colos (87 centiméteres) IPS panelének köszönhetően a hatalmas, 2560x1080 felbontású munkaterület széles betekintési szöggel és élethű színekkel párosul. Az sRGB színtér 99 százalékos lefedettsége valósághű, professzionális használatra tervezett készülékekre jellemző élénk színeket biztosít. A Dynamic Action Sync (DAS) funkció a 34UM67 egyik legkiemelkedőbb szolgáltatása, ennek köszönhetően a képernyő bemeneti késleltetése jelentősen lerövidül. A kijelzők teljesítményének tesztelésben mérvadónak számító TÜV Rheinland vizsgálata szerint a 34UM67 bemeneti késleltetése a DAS képmód használata során mindössze 9,6 ms. A PRAD ProAdviser GmbH & Co. a bemeneti késleltetés szempontjából szintén a legfelsőbb minőségi kategóriába sorolta az LG monitorát.

 



További újítások: Dynamic Action Sync és Black Stabilizer

A 34UM67-es monitort úgy tervezték, hogy a reakcióidő csökkentésével, a képüzemmód könnyű állíthatóságával, valamint a képek élénkségével a felhasználók tökéletes játékélményt élvezhessenek. A Black Stabilizer funkció érzékeli a kép legsötétebb részét, és megnöveli annak fényerejét a jobb láthatóság érdekében. Ezzel párhuzamosan a gyors felvillanásokat is enyhíti, így a játékos teljes figyelmét a képernyőn zajló eseményeknek szentelheti. A Dynamic Action Sync pedig a a bemeneti késleltetést minimálisra csökkentésével folyamatos mozgást biztosít a képernyőn.  

Kulcsszavak: LG monitor játék AMD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09