Vodafone Wallet: 45 ezer terminálnál lehet fizetni mobillal

forrás: Prím Online, 2015. május 6. 13:28

A Vodafone Magyarország partnereivel, az OTP Bankkal és a MasterCarddal közösen elindította gyors, kényelmes és biztonságos mobiltárca alkalmazását a Vodafone Wallet szolgáltatást, amellyel már az induláskor közel 45 ezer terminálnál lehet fizetni Magyarországon a mobiltelefon odaérintésével – jelentette be Alexandre Froment-Curtil, a Vodafone Magyarország lakossági szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese.

Hozzátette, hogy a Vodafone szolgáltatáscsomagjai a Red Mozi, az EU roaming, vagy az Amerikában, Afrikában és Ázsiában is használható Világjegy után a Vodafone Wallet bevezetésével egy újabb, az ügyfelek még tökéletesebb kiszolgálását lehetővé tevő elemmel bővülnek ki.


A már az induláskor is az összes hazai bankkártya elfogadói terminál több mint 40 százalékánál fizetési lehetőséget kínáló Vodafone Wallet a közeljövőben olyan szolgáltatásokkal fog kiegészülni, mint hűség- és kuponkártyák kezelése, belépők, jegyek tárolása és érvényesítése. A Wallet szolgáltatással a mindig kéznél lévő mobiltelefonok fokozatosan felválthatják a hagyományos pénztárcákat, éppúgy, ahogy a mobiltelefon a beépített fényképezőgépekkel majd a mobilinternet elterjedésével forradalmi változásokat hozott – mondta Alexandre Froment-Curtil.


A Vodafone Wallet egy olyan digitális pénztárca, amellyel – a megfelelő mobiltelefonnal és annak NFC-képes SIM kártyájával – a kívánt fizetési tranzakciót a mobiltelefonnak az NFC-s terminálhoz való érintésével lehet végrehajtani. 

 


„A mobiltárca jellegű alkalmazások fő értékét az jelenti, hogy az egyérintéses fizetés előnyeit és élményét mobiltelefonos környezetben valósítja meg”
– mondta el Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.


A mobiltelefonos fizetéshez négy dologra van szükség: egy NFC/wallet képes mobiltelefonra és SIM kártyára, a telefonhoz tartozó előfizetésre, valamint az OTP Banktól igényelhető OTP MasterCard Mobil PayPass kártyára. A bankkártya igénylésének folyamata rendkívül gyors és egyszerű: ügyfeleink az OTP internetbankján, az OTPdirekten keresztül igényelhetik, ezt követően a mobil bankkártya automatikusan megjelenik a Vodafone Wallet alkalmazásban” – tette hozzá Kovács Antal.

A Vodafone Wallet alkalmazás letölthető a legalább Android 2.3-as verziót futtató NFC-képes okostelefonokra.


A Vodafone Magyarország kínálatában jelenleg 30 féle NFC/wallet-képes telefon található meg a belépő szinttől egészen a legújabb csúcsmodellekig. A Vodafone 2014 augusztusa óta minden NFC-képes okostelefont NFC-képes SIM-kártyával értékesít. Azoknak az ügyfeleknek pedig, akik szeretnék használni a Vodafone Wallet szolgáltatást, de a jelenlegi SIM-kártyájuk erre nem alkalmas, ügyfélszolgálati pontjain díjmentes csere lehetőséget biztosít.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05