Új, továbbfejlesztett Toshiba KIRA sorozat

forrás: Prím Online, 2015. június 25. 09:10

 

A Toshiba bejelentette továbbfejlesztett prémium Ultrabook-családját, a KIRA modelleket. 

 A Toshiba KIRA modelljeit 5. generációs Intel Core processzorokkal látták el. Ezek a feldolgozóegységek nagyobb teljesítmény mellett kevesebbet fogyasztanak, így akkumulátorral is hosszabb ideig használhatók. A Full HD modellek 13 órás és a PixelPure kijelzővel ellátott változatok 10:45 perces üzemideje, valamint a kiváló hordozhatóságot biztosító, mindössze 1.10 kg tömeg lehetővé teszi, hogy egyszeri feltöltéssel egész nap dolgozhassunk vagy szórakozhassunk laptopunkkal. 

 
Az új KIRA sorozat kétféle kijelzővel érkezik. A 2560 x 1440-es felbontású PixelPure IGZO (indium-gallium-cink-oxid) érintőképernyővel felszerelt modellt Corning Concore üveggel látták el, mely a részletgazdag kijelző hathatós védelméről gondoskodik. Az IGZO technológia a megnövekedett akkumulátor-üzemidő mellett kiváló teljesítményű érintésvezérlést, továbbá mind függőleges, mind vízszintes irányban rendkívül széles betekintési szöget biztosít. 
 
A Full HD felbontású, 300 NIT fényerősségű, IPS technológiás, széles betekintési szöggel rendelkező változat színvisszaadása elsőrangú, ezért ideális választás filmnézéshez vagy videoszerkesztéshez. A tükröződésmentes kialakítás lehetővé teszi, hogy rendkívül világos környezetben, még akár a szabadban is dolgozhassunk, hiszen a kijelzőn minden pontosan látható marad. 
 
A KIRA modellek tökéletes színvisszaadását a kalibrálásra használt és előtelepített Chroma Tune for Toshiba szoftver biztosítja, illetve a Technicolor tanúsítja. A program segítségével a felhasználók a megtekintett tartalomnak és az aktuálisan használt képszerkesztő alkalmazásnak megfelelően választhatják ki a megfelelő színteret. Ennek következtében a kijelzőn a képi elemek, a videók vagy a fotók úgy jelennek meg, ahogy azokat megálmodták.
 
A KIRA modelleket más prémium funkciókkal is ellátták. A DTS Studio Sound hangzásjavítással kiegészített Harman Kardon hangszórók lélegzetelállító hangélményt nyújtanak. A kényelmes használat érdekében a készülékeket 3 db nagy sebességű USB 3.0 porttal, 1 db, Ultra HD felbontást is támogató HDMI csatlakozóval és vezeték nélküli kommunikációt lehetővé tevő adapterrel szerelték fel. A KIRA prémium megjelenését a karcsú, szigetes, ergonomikus kialakítású, háttérvilágítással rendelkező billentyűzet teszi teljessé. 
 
A Toshiba KIRA Magyarországon 2015 második negyedévétől kapható. 
 
Kulcsszavak: ultrabook Toshiba

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05