A Microsoft elismerte a Sony európai fölényét konzolfronton

Czipperer Dia, 2015. július 3. 14:24

A Sony uralja jelenleg az európai konzolpiacot. A Microsoft maga sem tagadta ezt a tényt, és elismerték, hogy jobban kellene teljesíteniük ezen a téren.

Jim Ryan, a Sony szórakoztató elektronikai részlegének európai vezetője jelentette be a hírt, miszerint a PlayStation 4 konzolok teljes mértékben uralják az európai konzolpiacot. Az abszolút többség valóban nagyon markáns, az eladások 90%-át a PS4 értékesítések teszik ki.

 

A Microsoft szénája tehát nem áll túl jól ezen a téren, ezt maga a redmondi gyártó is elismerte, és hozzátették, hogy jobban kell teljesíteniük Európában. Ezt Phil Spencer, az Xbox részleg vezetője mondta, aki azt is hozzátette, hogy Európa kiemelkedően fontos, és erre a területre szeretnék összpontosítani figyelmüket.

 


Spencer maga is elismerte a PS4 fölényét, azonban szerinte ez jóval korábbra vezethető vissza, Európában ugyanis a PlayStation konzolokat sokkal jobban kedvelték mindig is az emberek. Szerinte jó munkát végeztek ezeken a piacokon. Ráadásul a Sonynak már múltja volt, amikor a Microsoft még nem is volt a fronton.

 

Az Xbox más régiókban viszont igen jól teljesít. A latin-amerikai szegmensben kifejezetten jól muzsikálnak, míg Kínában azonban mindkét gyártó igencsak szerény eladásokat tudhat magáénak. Ebben a régióban mindkét konzol értékesítése elmaradt a várttól.

 

Forrás: Übergizmo.com; kép: streetdojo.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05