Egyetlen DDoS támadás akár 400 000 dolláros kárt is okozhat

forrás: Prím Online, 2015. július 11. 13:37

A Kaspersky Lab és a B2B International tanulmánya rávilágít arra, hogy a DDoS támadások milyen jelentős veszteséget – 52 000 dollártól 444 000 dollárig terjedő kárt – okozhatnak a cég méretétől függően. 

Sokba kerülhetnek az egyes cégeknek a DDoS támadások, ennek összege elérheti a 400 ezer dollárt is. Ez a jelentős plusz költség sok szervezet számára komoly következményeket von maga után, melyek a mérlegükben szemmel láthatóan visszaköszönnek. Arról nem is beszélve, hogy a vállalat hírnevét is veszélybe sodorja, hiszen a partnerek  ügyfelek online adatai elérhetetlenné válnak.

 

A DDoS támadások okozta károk mögött számos tényező található. A tanulmány szerint a DDoS áldozatok 61 százaléka ideiglenesen elveszítette a kritikus üzleti információkhoz való hozzáférést; a vállalatok 38 százaléka nem tudta elvégezni az alapvető üzleti tevékenységeit; továbbá a válaszadók 33 százaléka számolt be az üzleti lehetőségek és szerződések elesésétől. Ezen túlmenően a DDoS támadások 29 százaléka negatív hatással volt a vállalat hitelminősítésére, míg 26 százalékuk a biztosítási díjak emelkedésével járt együtt.

 

A szakértők beleszámították a kalkulációjukba a helyreállítás költségeit is. Például a cégek 65 százaléka konzultált IT-biztonsági szakemberekkel, 49 százalékuk az IT infrastruktúra módosításáért fizetett plusz díjat, az áldozatok 4 százaléka kénytelen volt ügyvédhez fordulni, 41 százaléka pedig kockázatkezelők szolgáltatását vette igénybe. És ezek csak a leggyakoribb költségek. A DDoS támadás és az azt követő zavar gyakran kitudódik, és ez még jobban fokozza kockázatot.

 


Eugene Vigovsky, a Kaspersky Lab Kaspersky DDoS Protection részlegének a vezetője szerint egy sikeres DDoS támadás károsíthatja az üzleti szempontból kritikus fontosságú szolgáltatásokat, ami súlyos következményekkel járhat a cégre nézve. Például a skandináv bankokat ért év eleji támadások (különösen a finn OP Pohjola Group esetében) néhány napig tartó zavart okoztak az online szolgáltatások terén, és szünetelt a bankkártya tranzakciók feldolgozása is, ami ilyen esetekben gyakori probléma. Ezért a vállalatoknak gondoskodniuk kell arról, hogy a DDoS elleni védelem szerves részét képezze az általános IT biztonsági politikájuknak. Ez éppen olyan fontos, mint a malware-ek, a célzott támadások, az adatszivárgás és a hasonló támadások elleni védelem.

 

A Kaspersky Lab technológiája folyamatos hozzáférést biztosít az ügyfelek online adataihoz még az összetett, hosszadalmas és eddig ismeretlen típusú DDoS támadások alatt is. A Kaspersky DDoS Protection az ügyfélforgalmat a Kaspersky Lab tisztító központjához irányítja a támadás idejére, kiszűrve ezzel a rosszindulatú forgalmat, így az ügyfél csak a legális kéréseket kapja meg. Ez megakadályozza az infrastruktúra és a szolgáltatások túlterhelését.  

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50