Safer Internet Program: a nyári szünetben fontos a szülői felügyelet megerősítése

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 24. 13:36

Nem újdonság, de a szakemberek minden lehetséges fórumon igyekeznek hangsúlyozni, hogy érdemes, sőt elengedhetetlen beszélgetni a gyerekeinkkel, hogy megtudhassuk, milyen kérdések, problémák foglalkoztatják őket, amíg a virtuális térben tartózkodnak. A Safer Internet Program hazai konzorciuma ezért szeretné bemutatni az idei második negyedéves eredményeit, hogy ezzel is felhívja a szülők, pedagógusok figyelmét. A nyári szünet kiemelkedően fontos a gyermekek online aktivitásának vizsgálatára, a szülői felügyelet megerősítésére.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Safer Internet Program hazai konzorciumvezetőjeként, a figyelemfelkeltés, megelőzés érdekében dolgozik, amire a legjobb módszer az intézményekben „Netezz biztonságosan!” címmel tartott oktatások. Az idei év áprilisa és júniusa között a Safer Internet Program oktatói országszerte 50 alkalommal - 17 fővárosi, 25 vidéki helyszínen – összesen 4 866 fő részére 193 tanórát tartottak. Így ebben az időszakban közel 1 200 fővel több felhasználónak több, mint kétszer annyi felvilágosító előadást tartott a Program, mint az első negyedév során.  Az elért közönség 37%-a (1 787 fő) az 5-11 éves, 40%-a (1 962 fő) a 12-16 éves, 4,2%-a (207 fő) pedig 17 éves és annál idősebb korosztályba tartozott. A felvilágosító előadásokat 398 szülő és körülbelül ugyanennyi (375) tanár is meghallgatta.

 



A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat azonban fontosnak tartja, hogy gyermekekkel kapcsolatba kerülő különböző szervezetek munkatársai is tisztában legyenek az online világ lehetséges veszélyeivel, ezért szociális munkások, rendőrök illetve a katasztrófavédelem munkatársai számára is szervezett előadásokat oktatói révén.

A legfontosabb célközönséget - ahogy azt a számok is mutatják - viszont továbbra is a gyermekek és a fiatalok jelentik, ezért a május 30-31 között a Városligetben megrendezett Gyermeknapon ismét felállításra került a Biztonságos Internet Sátor, ahol a két nap során közel 10 000 gyermek kapott információkat a biztonságos internetezés szabályairól játékos formában.

 



A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat célja, hogy országos lefedettséget érjen el „Netezz biztonságosan!” előadásaival. Az alábbi  linken látható, hogy a Program eddig mely településeket érte el.


https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zkHrFokYoJZQ.kmkYpxqhDFm0
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Telefonunk tárhelye kihat készülékünk működésére

A technológia fejlődésével egyre nagyobb jelentősége van az okostelefonok tárhelyének. Az egyre jobb minőségű képek és videók, a komplex alkalmazások és az MI megoldások mind egyre inkább csak igénylik a tárhelyet. Ugyan a HONOR eszközei kifejezetten magas tárhellyel érkeznek, mi magunk is tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük.

2024. május 8. 17:26

Vissza a valóságba a Nokia 3210-zel

25 évvel az eredeti megjelenése után a Human Mobile Devices (HMD) idén újra elhozza a legendás Nokia 3210-et – most megújult, izgalmas "Y2K" arany, tengerkék és sötétszürke színekben. A cél pedig ezúttal sem más, mint összekötni az embereket – csakhogy ezúttal a képernyőtől való elszakítással.

2024. május 8. 15:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36