A magyar piacon is kapható az Asus ZenFone Selfie

forrás: Prím Online, 2015. október 23. 10:21

Magyarországon is kapható az Asus ZenFone Selfie okostelefon. A 13 megapixeles előlapi és főkamerával ellátott készülék kétszínű, dupla LED-es Real Tone vakuival, valamint lézeres autofókusszal rendelkezik.

Az Asus a magyar piacon is elérhetővé teszi szelfimobilját, a Zenfone Selfie névre keresztelt készüléket. A ZenFone Selfie egy olyan 5,5 hüvelykes készülék, amely a szokásos 5 hüvelykesek méretébe illeszkedik, emellett nagy felbontású, 1920 x 1080 pixeles Full HD IPS kijelzője nagyon oldalról nézve, 178 fokos szögtartományban jól látható. A döbbenetes 403 ppi-s pixelsűrűséggel minden kép szemkápráztató részletességgel jeleníthető meg, és a beépített ASUS TruVivid technológiával a ZenFone Selfie ragyogó tisztasággal kelti életre a színeket. Mérnökeink sokat dolgoztak a perem keskenyítésén, míg elérték a mostani 3,3 mm-es értéket — kevés olyan telefon van, ami ennél jobb képernyő-ház arányt tud felmutatni.

 

A ZenFone Selfie az iparág első nyolcmagos, 64 bites processzorával gondoskodik a multimédiás teljesítmény és a hatékony akkumulátorhasználat tökéletes egyensúlyáról — ez a Qualcomm Snapdragon 615. Ez a különlegesen hatékony lapkakészlet az oka annak, hogy a ZenFone Selfie a lehető legjobb multimédiás és szórakozási élményt tudja nyújtani, ugyanakkor a nagy teljesítményt ügyesen össze tudja hozni a tökéletes energiafelhasználási hatékonysággal.

 

A Snapdragon 615 fejlett kamerakezelési funkciói miatt gyorsan készíthetők el a képek, ezért a minőség is javul, mert kiküszöbölhető a kéz remegése által okozott zajosság („wavelet” hiba). A lapkakészlet tervezésénél a jó minőségű videokészítés is szempont volt, ezért az ezt használó készülékek rendkívüli akkumulátoros hatékonyság mellett képesek Full HD felvételek készítésére és vágására. Az akár 150 Mbit/s sebességű mobiladat-átvitelre alkalmas integrált 4G/LTE (Category 4) technológiájával a ZenFone Selfie Snapdragon 615 processzora lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók gyorsan megoszthassanak mindent, amit csak csináltak — bárhol is járnak.

 

A telefon két 13 megapixeles PixelMaster kamerájával, kétszínű, dupla LED-es Real Tone vakuival (elöl és hátul is), valamint lézeres autofókuszával különlegesen gyorsan, mindössze 0,3 másodperc alatt készíthetők tökéletesen éles felvételek.

 

A ZenFone Selfie „Ergonomic Arc” (ergonomikus ívelt) formája és hátoldali gombja  könnyebbé teszi az önarcképek készítését, ráadásul élőben képes digitális „kozmetikai” beavatkozásokat végezni és ezzel ragyogóvá varázsolni az elkészült képet – ahogy ez azonnal látszik is a lenyűgöző, 5,5 hüvelykes Full HD kijelzőn.

 

A PixelMaster kamera óriási (13 megapixeles) felbontása mellé f/2,2-es rekeszű, 88 fokos széles látószögű objektív társul, hogy minden mosolyból még többet örökíthessen meg. A különleges Selfie Panorama módban akár 140 fokos kitekintéssel is készíthetők szelfik, így minden és mindenki rajta lehet a képen.

 

A  hátoldali kamera a nagy, f/2,0-s rekeszű objektív különösen jól teljesít a gyenge fénynél készült képek esetében. Mindkét kamerát ötprizmás Largan objektívekkel és csúcsminőségű Toshiba érzékelőkkel látták el, ezt egészíti ki a dupla LED-es Real Tone vakutechnológia azért, hogy a legkülönfélébb fényviszonyok mellett is tökéletes megvilágítást nyújtson. A ZenFone Selfie-vel emellett remek makrófotók készíthetők akár a tárgytól 6 cm-es távolságról, és a hátoldali lézeres autofókusszal egy szempillantás alatt megalkotható a kompozíció.

Az önarcképekhez mindössze egy egyszerű, „S” alakot kell rajzolni a nagy pixelsűrűségű, 1920 x 1080 pixeles Corning Gorilla Glass 4 kijelzőre, hogy az előlapi PixelMaster kamera készen álljon a képek készítésére. A Gorilla Glass 4 alkalmazása azt jelenti, hogy a ZenFone Selfie kétszer jobban ellenáll a leejtés okozta károknak, mint az elődje, az apróbb karcolások után is 2 és félszeres a megmaradó ellenállása, és 85%-os valószínűséggel kevésbé fog betörni a napi használat során. A ZenFone Selfie ZenUI Beautification módja élőben végzi a virtuális kozmetikát. Összesen egy pár érintésre van szükség az arcvonások lágyításához, a kereked arc vékonyításához, vagy a bőrtónus világosításához.

 

A készülék alacsony megvilágítású környezetben a pixelegyesítéses technológiával akár négyszeresére javítja a ZenFone Selfie fényérzékenységét, illetve a különleges Backlight (Super HDR) fotózási móddal, amely speciális pixelkiemelési technológiájával akár 400%-kal jobb fényerőt tesz elérhetővé a sötét és árnyékos területeken.

 

Ha erősebb megvilágításra van szükség, a két LED-es, kétszínű Real Tone vakuja gondoskodik az élethű színekről minden fénykép számára, a lehető legtermészetesebb megvilágítást szolgáltatva a beltéri portrékhoz. Az exponálógomb lenyomásának pillanatában a ZenFone Selfie a fehér és sárga fény tökéletes kombinációját állítja elő a hiteles bőrtónusok visszaadásához — hogy a kép olyan legyen, mint a modellje a valóságban.

 

A Selfie Panorama mód jól kihasználja a ZenFone Selfie f/2.2-es rekeszű objektívjét és 88 fokos látómezejét az akár 140 fokos panoráma-önarcképek készítéséhez (ehhez mindössze egy csuklómozdulatra van szükség). Ha a Selfie Panorama mód be van kapcsolva, akkor az önarcképek készítéséből egy nagy buli lesz, az összes baráttal együtt — valamint benne van az a lehetőség is, hogy a háttér egy fantasztikus tájkép legyen.

 

A mobil hátsó kamerája lézeres autofókusszal gondoskodik róla, hogy a lehető leggyorsabban készíthessünk tiszta képeket. A rosszul megvilágított környezetekben hagyományosan csak lassan lehet fókuszálni, de a ZenFone Selfie lézersugara fénysebességgel méri meg a távolságokat a közel azonnali fókuszállítás érdekében.

 

A lézeres autofókusz felgyorsítja a közeli képek készítését is azzal, hogy kompenzálja az objektívnek a kompozíció elkészítéséhez szükséges hátrahúzódását. A ZenFone Selfie hátlapi PixelMaster kamerája kiválóan alkalmas a makrofotók készítésére, mivel akár mindössze 6 centiméteres távolságról képes 13 megapixeles, szemet gyönyörködtető közeliket készíteni.

 

A ZenUI Camera alkalmazás 16 személyre szabott módjával érdekes effektusokkal bővíthetők a képek és olyan professzionális stílusú beállításokkal biztosítható a tökéletes kompozíció, mint a Manual (kézi), Super Resolution (szuperfelbontású), HDR (magas dinamikatartományú), Low Light (alacsony megvilágítású), Night (éjszakai), Depth of Field (mélységélesség), GIF Animation (animált GIF), Time Rewind (idő-visszapörgetési) és Smart Remove (intelligens törlés) mód. A Manual gomb egyetlen megérintésével előhívható 13 professzionális beállítás, gyorsan elérhető például a zársebesség és az expozíciós érték, a fehéregyensúly és az ISO érték megadása.

 

Háromféle pasztellszín közül választhatnak a felhasználók: hófehér, rózsaszín vagy világoskék. A merészebb stílus kedvelői számára a ZenFone Selfie színarany, gleccserszürke és vérvörös színben is kapható.

 

 

Az ASUS ZenFone Selfie megtalálható a legnagyobb üzletláncok és webshopok kínálatában 109 900 forintos ajánlott bruttó végfelhasználói áron.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05