A Twitter keményebb fellépést ígér a gyűlöletkeltés ellen

MTI Sajtóadatbank, 2015. december 30. 13:23

A mikroblogszolgáltató szerdára virradó éjjel megjelent közleménye szerint ezentúl keményebben fel fog lépni a gyűlöletkeltő és az erőszakkal való fenyegetést tartalmazó bejegyzések ellen, mutatva, hogy nem tolerálja az ilyen megnyilvánulásokat.

Szabályzata értelmében a jövőben minden esetben felfüggeszti vagy bezárja az olyan felhasználói fiókokat, amelyekben "gyűlöletteljes tartalmak" jelennek meg vagy "elsődleges céljuk másokat bántani".

A felhasználókat arra is kérhetik, hogy telefonszámmal hitelesítsék magukat. Ezek az intézkedések korábban hatékony eszközöknek bizonyultak - jegyezte meg a szolgáltató.

A mikroblogszolgáltató ezentúl megtiltja az olyan kifejezetten "gyűlölködő megnyilvánulásokat", amelyek esetében valamely felhasználót származása, nemzetisége, szexuális irányultsága, vallási hovatartozása, kora, fogyatékossága vagy betegsége miatt ér támadás.

Az új szabályok átültetése a gyakorlatba azonban nem egyszerű. A Twittert évek óta bírálják amiatt, hogy nem lép fel elég gyorsan a gyűlöletbeszéd vagy az erőszakkal történő fenyegetőzés ellen, és a szélsőségesek ezt kihasználva a közösségi oldalon és más hasonló felületen keresztül toboroznak híveket és buzdítanak erőszakra.

A szolgáltató már az év elején keményebb fellépést helyezett kilátásba, most az a kérdés, képes lesz-e érvényt szerezni új szabályzatának - jegyezte meg a Los Angeles-i Simon Wiesenthal Központ egyik munkatársa.

Az utóbbi hónapokban a Facebook közösségi oldal is bírálatok kereszttüzébe került - mindenekelőtt Németországban - amiatt, hogy túl lassan reagált a menekültek ellen uszító tartalmakra.

Kulcsszavak: média Twitter

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05