CES 2016: hang váratlan helyekről

forrás: Prím Online, 2016. január 6. 10:20

A Samsung Electronics, a szórakoztató elektronikai berendezések vezető gyártójaként bemutatta legújabb audio termékpalettáját, amelynek tagjai a tökéletes hangzás új generációját képviselik. Az elsőként a 2016-os Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) megtekinthető készülékek között található egy Dolby Atmos technológiával felszerelt különleges Soundbar, valamint a vezeték nélküli Audio 360 sorozat legújabb darabjai is.

„A 2016-os audio termékpalettánk tagjai az otthon tapasztalható leginkább magával ragadó hangélményt nyújtják – nyilatkozta John JY Kim, a Samsung Visual Display üzletágának alelnöke – A Samsung legújabb Soundbarja a Dolby Atmos technológiával felvértezve valódi mozi élményt képes teremteni, különösen valamelyik új SUHD TV-nkkel kiegészítve”

 

Samsung és Dolby Atmos

 
A Samsung új HW-K950-es Soundbarja a vállalat első Dolby Atmos technológiát alkalmazó, valamint az iparág első két Dolby Atmos képes, vezeték nélküli hátsó hangszóróval felszerelt készüléke. A komplett HW-K950 három előre és két felfelé sugárzó hangszóróval egy hihetetlen 5.1.4 csatornás hangrendszert alkot. A mindössze 2,1 inch magas, karcsú és elegáns kialakítású HW-K950 gazdag és telt hangzással tölti meg a teret, és az olyan finom hangok valósághű és tökéletes megszólaltatására is képes, mint egy nyílvessző elsuhanása mellettünk, vagy egy kolibri szárnycsapásai a fejünk felett. A hangrendszer praktikus és kényelmes megoldás lehet minden nappaliban, hiszen vezeték nélkül csatlakozik a mélynyomóhoz és a hátulsó egységekhez, ráadásul nincs szükség mennyezetre szerelt hangszórókra a mozgó, 3D hangzás eléréséhez.  
 
„A Dolby Atmos technológia rengeteg támogatást kapott a nagyobb stúdióktól, és egyre újabb formákban ölt testet. Ilyen a HW-K950 hangrendszer is, aminek hála az egyedülálló hangélmény egyre több otthonba juthat el – mondta el Doug Darrow, a Dolby Laboratories alelnöke – A felhasználók megtapasztalhatják, amikor a hang minden irányból érkezik feléjük, még a fejük fölül is, ráadásul mindez elképesztően tiszta, erőteljes, részletgazdag és mély hangzással kiegészülve.” 
 
Fotó: news.samsung.com/
 

Színes új variánsok a díjnyertes, vezetéknélküli Audio 360 termékpalettához 

 
A Samsung egy sor, változatos színekben és mintákban pompázó audio eszközt mutatott be, amelyek a vezeték nélküli Audio 360 sorozatra épülnek. A hangszórók különleges megjelenésükkel bármilyen belső tér tökéletes kiegészítőjévé válnak és megtöltik hanggal az egész otthont. A szabadalmaztatott Ring Radiator technológiának köszönhetően az eszközök a szoba minden pontjáról képesek vibráló, mégis kiegyensúlyozott hangzással megtölteni a teret.
 
A Samsung minden eddiginél könnyebbé teszi a zenék irányítását, hála a hangszórók intuitív, érintésre érzékeny, koppintásra és húzásra egyaránt reagáló kezelőfelületének. A Gear S2 és Gear S okosórákra fejlesztett új alkalmazást használva még egyszerűbb kezelni a hangfalakat, de a Multiroom applikációval okostelefonon, vagy tableten is gyerekjáték. A vezeték nélküli Audio 360 sorozat olyan okos otthonokba illő funkciókkal is bír, mint a hangos értesítések és a házimozi beállítások.
 
A Wireless Audio 360 sorozat R5-ös modellje elnyerte a CES Innovation Awards elismerést is. A Samsung, piacvezető pozíciójára építve folyamatosan a legújabb, csúcstechnológiát képviselő audio termékek megalkotásán dolgozik a kaliforniai Valenica-ban található Audio Innovation Lab-jében.
 
Fotó: news.samsung.com/

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05