A világ legkönnyebb binokuláris OLED okosszemüvege az Epsontól

forrás: Prím Online, 2016. március 2. 18:36

Az Epson a Mobile World Congress kiállításon, Barcelonában jelentette be harmadik generációs, kiterjesztett valóság (AR) technológiát alkalmazó Moverio okosszemüvegét. A várhatóan 2016 októberétől elérhető Moverio BT-300 az Epson saját, szilikon-alapú OLED (organikus fénykibocsátó dióda) digitális kijelző technológiáját használja.

A készülék jelenleg a legkönnyebb binokuláris átlátszó okosszemüveg a piacon. A 2011-ben útjára indított termékcsalád első darabja, amely a kiterjesztett valóság alkalmazásokat futtató okosszemüvegek terén szintén korszakalkotónak bizonyult, 72%-kal volt nehezebb a mostaninál.

 

A Moverio sorozatot kereskedelmi és egyéb felhasználási lehetőségei különböztetik meg a piac többi szereplőjétől.  A korábbi modellek üzleti felhasználók és független szoftvergyártók körében szerzett népszerűségét funkcionalitásának köszönheti, amire a fejlesztés során kiemelt figyelmet fordítottak. Az Epson továbbra is elkötelezett a binokuláris okosszemüvegek iránt, ezért az átlátszó lencsékkel és megnövelt teljesítménnyel érkező Moverio BT-300 megfelelő platformot kínál a professzionális alkalmazások és az új fogyasztói felhasználási lehetőségek számára egyaránt.  

 

Valerie Riffaud‐Cangelosi, az Epson hordható eszközökért felelős piacfejlesztési menedzsere szerint: „Az Epson stratégiájában kiemelt szerepe van a technológiai megoldások üzleti alkalmazásának. 2011 óta több mint 2000 független szoftvergyártó partnerrel dolgozunk együtt, és az évek során a Moverio sorozat az ipar, az oktatás, az egészségügy a kereskedelem, valamint a turisztika és a kultúra területén is bizonyított. Az okosszemüvegek fejlesztésével kapcsolatos tapasztalatainknak köszönhetően a BT-300 kiemelkedő technológiai megoldásokat kínál a fejlesztők és a végfelhasználók számára egyaránt.”

 

A négymagos Intel Atom processzornak és az Android 5.1 operációs rendszernek köszönhetően a BT-300, nagyobb teljesítményével lehetővé teszi 3D tartalmak megjelenítését és akkumulátorával akár 6 órán át használható. A készülék 5 megapixeles, elülső HD kamerája és érzékelői észlelik és értelmezik a felhasználó környezetét, és az okosszemüveg a látott képhez igazítva jeleníti meg a tartalmat. Csakúgy, mint a korábbi modelleknél, ennél a készüléknél is ügyeltek az adatvédelmi előírásokra: a szemüvegen egy LED fény világít, ha a kamera “Felvétel” üzemmódban van.  

 

„A Moverio különbözik az okosszemüveg-piac többi szereplőjétől, amelyekre gyakran jellemző, hogy a dizájn felülírja a funkcionalitást” – mondta Atsunari Tsuda, az Epson Moverio készülékért felelős menedzsere. „Minden tervezési döntés során központi szerepe van a termék használhatóságának, és a Si-OLED technológia számunkra is új világot nyitott meg a binokuláris okosszemüvegek fejlesztését illetően. Az OLED alkalmazásának köszönhetően csökkentettük a készülék súlyát, az energiafelhasználását és a reakcióidejét, valamint a HD felbontásra, a fényerősségre és kontrasztarányra vonatkozó fejlesztéseket végeztünk. Alapanyagként üveg helyett szilikont használunk, ami még precízebb pixel megjelenítést biztosít." 

Az Epson Moverio BT-300 várhatóan 2016 októberétől lesz elérhető 800 eurós becsült kiskereskedelmi áron.  

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09