Mennyibe kerül a 0 forintos mobil?

forrás: Prím Online, 2016. március 21. 15:29

Telefonvásárláskor úgy tűnik, hogy a szolgáltatók versengenek a kegyeinkért, és jobbnál-jobb ajánlatokkal kecsegtetnek, hogy náluk vásároljunk, de a havidíjakkal, részletekkel és hűségidővel együtt a nulla forintos mobil akár tízezrekkel drágább is lehet, ha nem a legkedvezőbb konstrukciót választjuk.

A különböző szolgáltatók csomagjait nagyon nehéz összehasonlítani: ezen segít egy új magyar startup, a TarifaExpert.hu ami 4 kattintásból megmondja, hogy hol éri meg telefont venni. 

 

A készülékek egyre okosabbak, és ezzel együtt egyre drágábbak is, ezért a legtöbben nem tudják egy összegben kifizetni. A szolgáltatók örömmel ajánlanak fel részletfizetéses megoldásokat, de ezek között nagy eltérés lehet: érdemes összehasonlítani az ajánlatokat, hogy megtudjuk, melyik csomaggal járunk legjobban a hosszú hűségidő alatt. 

 

Miért született a TarifaExpert.hu?

„Érdekes kérdés, hogy a szolgáltató által óriásplakáton vagy TV-ben hirdetett ajánlat mennyibe is kerül, ha minden költséggel számolunk, és nem csábulunk el a 0 forintos indulórészlet láttán. Azért hoztuk létre a keresőgépünket, mert régen mi is napokat töltöttünk azzal, hogy kiszámoljuk melyik szolgáltatónál mennyibe kerül a készülék – és még így sem voltunk biztosak benne, hogy a piacon levő összes opciót figyelembe vettük. Az ajánlatok ráadásul állandóan változnak. Amikor elkészült a TarifaExpert.hu oldala, és elkezdtük összehasonlítani az egyes csomagokat, meglepett, hogy mekkora különbségek lehetnek az egyes szolgáltatók és csomagajánlataik között” – mondta Kállai Barnabás, a TarifaExpert.hu alapítója.

 

Az egyes tarifacsomagok között hosszabb távon akár 50 000 forint eltérés is lehet, viszont ahhoz, hogy ennyit spóroljon az ember, órákon át kell böngészni a netet, és matematikusokat megszégyenítő kalkulációkat kell végezni. A telekommunikációs cégek ugyanis úgy fogalmazzák meg ajánlataikat,   hogy azt lehetőleg minél kevésbé lehessen összehasonlítani a konkurencia ajánlataival. Ezért viszonylag ritka az igazán tudatos vásárló, akinek van ideje és türelme minden paramétert figyelembe venni telefonvásárláskor. 

 

„A TarifaExpert csapatának az a célja, hogy a bonyolult szolgáltatásokat átláthatóvá és összehasonlíthatóvá tegye, és ezzel egy kicsit felpezsdítse a versenyt a telekommunikációs piacon. Hasonló áttörést szeretnénk elérni, mint ami a bankok, vagy az utazási irodák piacán történt.” – mesélte Barnabás.

 

Az oldal 4 kattintásból megmondja, hogy melyik szolgáltatónál, melyik díjcsomagban érdemes megvásárolni az adott telefont – sőt azt is, hogy a hűségidő végéig előfizetéssel, részletekkel, egyéb járulékos költségekkel együtt mennyibe fog kerülni a választás.

 

Ajánlatok a pénztárcádra szabva

Ami azonban igazán felhasználóbaráttá teszi az oldalt, az az igények felmérése: nem csak azt nézhetjük meg, hogy a megadott tarifacsomagok mennyibe kerülnének nekünk, hanem azt is, hogy a meglévő telefonálási szokásaink mellett melyik csomag lenne a legolcsóbb választás. 

 

A keresés egyszerű: megmondjuk, hogy mennyit szoktunk beszélni, netezni, SMS-ezni, bejelöljük, milyen telefont szeretnénk, és az oldal máris megtalálja a legjobb ajánlatokat. Itt már akár 100 000 forintot is megtakaríthatunk a 2 év hűségidő alatt. A tarifaexpert.hu célja, hogy a felhasználó csak annyit fizessen a telefonért és az előfizetésért, amennyit feltétlenül szükséges: ne vásároljon lebeszélhetetlen perceket, vagy horror adatforgalmat, amit egy év alatt sem tudna elhasználni. 

 

„Ezzel a projekttel az igazságos piaci versenyt támogatjuk, és azt reméljük, hogy a verseny hatására a szolgáltatók egyre kedvezőbb ajánlatokat fognak kialakítani az ügyfeleinek.” – mondta Barnabás.

 

Bár a startup még csak novemberben indult el, de már több ezer felhasználónak segítettek megtalálni az ideális csomagot, ezzel összességében milliókat spórolva a lakosságnak. „Ha jó áron akarunk okostelefonhoz jutni, akkor szinte mindenhol 1-2 éves hűségnyilatkozatot kell aláírnunk, és fontos, hogy a megfelelő információk birtokában hozzunk meg egy ilyen hosszú távú döntést.” – vallják az oldal készítői.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09