„Okos Otthon” a Cordia-tól

forrás: Prím Online, 2016. március 23. 15:02

Egyedi, kimondottan a cég számára tervezett otthon-automatizálási megoldásokkal látja el újonnan fejlesztett lakásait a Cordia Magyarország. Ezekben a lakásokban egy okos-eszközökre telepíthető alkalmazással lehet vezérelni szinte minden funkciót. 

A Magyarországon eddig nem elérhető megoldás kezeli a mobilról kezelhető bejárati ajtót, a világítást, a teljes elektromos hálózatot és fűtési rendszert, valamint az opcionálisan beépített szórakoztató elektronikai berendezéseket is. A cég arra számít, hogy az okos otthonok iránti kereslet miatt a befektetési céllal vásárolók is az ilyen lakásokat részesítik majd előnyben.

 

„A Cordia számára fontos, hogy ügyfeleinek a legkorszerűbb otthonokat építse meg. Az okos eszközök és az IoT technológiák robbanásszerű fejlődésének köszönhetően a könnyen és egyszerűen automatizálható, illetve távolról vezérelhető otthonok egyre szélesebb körben válnak elérhetővé. Magyarországon elsőként a Cordia-nál épül olyan társasház, melynek minden lakását már az okos-otthonhoz szükséges eszközökkel szerelünk fel. A vezérlő egység telepítése és későbbi üzemeltetése könnyű és egyszerű. Használatával minden eddiginél kényelmesebben és energiatakarékosan működtethető például a világítás, a fűtés vagy épp a bejárati ajtó” – mondta el Görög Áron, a Cordia Magyarország értékesítési és marketing igazgatója. 

 

 

A Cordia okos otthonokat vezérlő applikáció felhasználóbarát, könnyen kezelhető, esztétikus rendszer mind IOS, mind Android rendszerű okos eszközökkel működtethető, egyetlen technikai feltétele az internet elérés. A rendszer univerzális felépítéséből adódóan különböző eszközök vezérlését teszi lehetővé, hiszen a TV-készülékünk mellett a világítás és a fűtés, illetve az okos-konnektorok vezérlése vagy a riasztót is kiváltó nyitásérzékelők figyelése, illetve a lakás összes internetre köthető eszközét irányítása megoldható egyetlen helyről, a bejárati ajtón át a hűtőn és a klímán keresztül a redőnyökig. 

 

„Ezek az okos megoldások a bérbeadás szempontjából is hasznosak lehetnek: a mobilappon keresztül megoldható, hogy a pár napos, úgynevezett short-stay bérbeadónak adott esetben nem szükséges a vendég érkezésekor a helyszínen tartózkodni, elég, ha megadja a vendégnek a belépési jogosultságot, így okostelefonját kulcsnak használhatja apartmanjához, vagy éppen a tulajdonoshoz bekötött füstérzékelő vigyázza a nemdohányzó apartman levegőjének tisztaságát” – hívta fel a figyelmet az otthon automatizálás néhány lehetséges előnyére Görög Áron.

 

Magyarországon elsőként a Cordia kínálatában épül olyan társasház, melynek minden lakása rendelkezik az okos otthonhoz szükséges eszközökkel. Az egyedi megoldással felszerelt lakások először a népszerű Corvin Sétány fejlesztésének új ütemében épülő Corvin Atriumban kerülnek kialakításra. Az innovatív otthon-automatizálási megoldás biztonságot és kényelmet biztosít a felhasználók számára, hiszen például egy okostelefon segítségével a világ bármely pontjáról vezérelhetővé válnak a lakás okos eszközei. Emellett a fejlesztés segít a hatékonyabb energiafelhasználásban, ami a lakás havi költségeinek csökkentésében is megmutatkozik majd. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09