A jó biztonsági hírnévvel rendelkező bankokat előnyben részesítik a cégek

forrás: Prím Online, 2016. április 6. 16:10

A cégek kétharmada a biztonsági szempontból megbízhatóbb bankokat választja a Kaspersky Lab felmérése szerint. Azok a bankok, amelyek kiemelten kezelik a biztonságot és mindent megtesznek az online pénzügyi csalások ellen, előnyt élveznek a meglévő ügyfelek megtartása és az újak megszerzése terén.

A felmérés kimutatta, hogy 10-ból 9 cég (94%) használ különféle online banki szolgáltatásokat a napi működése során. Az, hogy a cégek a bankfiókok meglátogatása nélkül használhatják a banki szolgáltatásokat, számos előnnyel jár többek között gyorsabb ügyintézéssel és a működési költségek csökkenésével. Ugyanakkor ennek a kényelemnek ára van, mivel a vállalatokat kiteszi az online pénzügyi csalások kockázatának és lehetővé teszi a kiberbűnözők számára, hogy egy újabb módon férhessenek hozzá a vállalati IT infrastruktúrához.

 

A bizalmas információk megvédése a cégek egyik legfőbb szempontja, amikor bankot választanak. A megkérdezett vállalatok közel háromnegyede (72%-a) mondta azt, hogy a bankokat biztonsági reputációjuk alapján választják, és 10-ből 9 vállalat (88%) hajlandó akár többet is fizetni, hogy egy olyan bank legyen a partnere, amely  fejlett biztonsági szolgáltatásokkal és jó biztonsági múlttal rendelkezik. A cégek 43%-a szerint saját maguknak is további lépéseket kell tenniük a pénzügyi tranzakciók megvédése érdekében.

 

Hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsák üzleti ügyfeleiknek, és biztosítsák számukra a nyugalmat adataik és tranzakcióik biztonságát illetően, a bankoknak  egy átfogó biztonsági megközelítésre van szükségük. A Kaspersky Fraud Prevention segít a bankoknak megvédeni IT infrastruktúrájuk minden elemét, beleértve a mobil banki appokat is. A Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints teljes körűen megvédi az ügyfeleket és számítógépeiket a pénzügyi csalásoktól, így egyszerűen és kényelmesen bankolhatnak anélkül, hogy magukat vagy szolgáltatójukat kockázatnak tennék ki.

 

Ross Hogan, a Kaspersky Lab Global Head of Freud Prevention elnöke a következőket nyilatkozta: “A mai, technológia által működtetett környezetben a bankok nagyon hasonlóan működnek az informatikai cégekhez. Minden interakciójuk az ügyfelekkel és partnereikkel számítógépesített, továbbá az információt online tárolják és osztják meg. Azonban az előnyök ellenére ez a megoldás sérülékennyé teszi a banki folyamatokat, és az IT infrastruktúrába való bármely illetéktelen behatolás óriási adatvesztést, vagy ami még ennél is rosszabb pénzügyi veszteségeket és a jó hírnév elvesztését eredményezheti. Ezért rendkívül fontos, hogy a bankok egyre inkább úgy gondolkozzanak, mint az informatikai cégek, és elsődlegessé tegyék a biztonságot, amikor fejlesztik és nyújtják szolgáltatásaikat.”

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09