Már a Samsung SMART kijelzőin is a Tizen operációs rendszer fut

forrás: Prím Online, 2016. június 13. 15:22

A Samsung Electronics az InfoComm 2016 kiállításon mutatta be piacvezető digitális információs kijelző- és képernyőmegoldás-portfóliójának legújabb fejlesztéseit.

A 2016. június 4–10. között a Las Vegas Convention Centerben megrendezett InfoComm a professzionális audiovizuális iparág legnagyobb, évente megtartott globális konferenciája, amelyen csaknem 110 ország több mint 40 000 látogatója jelenik meg.

 

A „Collaborate. Attract. Engage. (Együttműködés. Figyelemfelkeltés. Elköteleződés.)” tematika keretében a Samsung kiállítóstandján számos következő generációs technológia kapott helyet, amelyek célja a még hatékonyabb tartalomközlés és megjelenítés-kezelés a többi között a vállalati, vendéglátóipari, köztéri, kiskereskedelmi és háztartási környezetben. A Samsung számos új digitális információs kijelzőjébe integrálta a Tizen operációs rendszert. A széles termékkínálat kitűnően szemléltette a stand látogatói számára, hogy a világos és költséghatékony üzenetmegjelenítéssel miként ragadható meg jobban a vásárlók figyelme, és fokozható ezzel az értékesítés.

 

„A digitális információs kijelző-technológia vezető szolgáltatójaként folyamatosan új megoldásokat keresünk arra, hogy segítsük partnereinket a figyelemfelhívó tartalmak elhelyezésében és a differenciált élmény biztosításában a vásárlás bármely fázisában” – mondta Seog-gi Kim, a Samsung Electronics Vizuális Kijelzők Üzletágának alelnöke. – „Örömünkre szolgál, hogy az InfoComm 2016 kiállításon bemutathattuk csúcsmodern vizuális megjelenítési termékkínálatunk legújabb tagjait, és szemléltethettük, hogy ezek az új technológiák miként adnak választ a fő kihívásokra, és hogyan szolgálják a növekedést a mai felgyorsult üzleti környezetben.”

 

 

Hatékony, negyedik generációs információs kijelző platform: A Tizen ereje

2016-tól a Samsung új P sorozatú digitális információs kijelzőiben a fejlett, negyedik generációs Samsung SMART Signage Platform (SSSP 4.0) kap majd helyet, amely a Tizen operációs rendszerre épül. A Tizen segítségével az SSSP nagyobb grafikai teljesítményre és gördülékeny tartalomlejátszásra lesz képes, így bővítve az ügyfelek vizuális megjelenítési lehetőségeit, miközben élénkebb, megjegyezhetőbb élményt nyújt a célközönségnek. 

 

A Tizen-alapú, negyedik generációs SSSP a rövidebb válaszidő, valamint a gyorsabb interakciók és betöltési sebességek érdekében továbbfejlesztett grafikus motort kapott. Ráadásul a platform lehetővé teszi, hogy a felhasználók a megjelenítendő tartalmat gyorsabban, számítógép nélkül, opcionális multifunkciós képernyőn kezeljék.

 

A továbbfejlesztett SSSP 4.0 platformmal a HTML5 támogatásnak és a széles körű eszközkészletnek, így a Web Simulatornak és a Tizen Emulatornak köszönhetően a felhasználók webalapú alkalmazásokat is fejleszthetnek és futtathatnak. Az új platform sokoldalúsága kibővíti a felhasználók tartalomfejlesztési lehetőségeit, miközben csökkenti az aktiválási időt.

 

Széleskörű vállalati megjelenítés-kezelés

A továbbfejlesztett SSSP 4.0 platform egyik fő alkotóeleme, a Samsung MagicInfo Server 4.0 program lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy központi kiszolgálón keresztül bármely helyszínről kezelhessék a teljes megjelenítési hálózatukat. A megbízható és könnyen használható MagicInfo Server 4.0 magában foglal egy külön Backup Playert és DataLink tartalom-adatfolyam funkciókat is, hogy minél kevesebb manuális lépés legyen szükséges az alapvető információk megosztásához. 

 

Ezen felül a továbbfejlesztett MagicInfo Server 4.0 program a vállalati felhasználók számára még hatékonyabb tartalomkészítő, ütemező és telepítő eszközöket kínál. A tartalomkezelők jól kihasználhatják az intuitív felület előnyeit, amelyen a frissítések gyors azonosítása és megvalósítása érdekében a „fogd és vidd” (drag-and-drop) típusú tartalomkezelés is helyet kapott. A MagicInfo Server 4.0 még könnyebbé teszi a tartalomprogramozást, segítségével értékes idő takarítható meg: működéséhez nincs szükség JavaScript-re vagy további bővítményekre, így kevesebb lépésre van szükség.  

 

Strapabíró, önállóan használható információs kijelzők

A Samsung új különálló kijelzői (PHF és PMF sorozat) vékony, erős és egyszerű információs megjelenítési megoldást kínálnak olyan környezetben, ahol szűk a hely vagy szabálytalan formájú a rendelkezésre álló tér. A kis mélységű (29,9 mm) és vékony peremű (6,9 mm) kialakításnak köszönhetően a PHF és PMF kijelzők a piacon kapható legvékonyabbak közé tartoznak, és számos üzleti környezethez jól illeszkednek. A Tizen-támogatott önálló kijelzőket a folyamatos éjjel-nappali tartalommegjelenítésre tervezték, integrált, központi infravörös-vevő (IR) biztosítja a folyamatos működést bármely környezetben.

 

Emellett számos további funkció teszi a PHF és PMF sorozatot képessé arra, hogy helyszíntől függetlenül valóban tiszta, ragyogó tartalmat jelenítsen meg. A tükröződésmentes első panel csökkenti a természetes és mesterséges fények visszaverődését, így gondoskodva a folyamatos olvashatóságról. 

 

Piacvezető nagyméretű kültéri kijelzők

Az InfoComm látogatói ugyancsak megtekinthették a Samsung új, nagy formátumú OHF sorozatú kültéri kijelzőit. A nagyméretű kültéri információs táblák között piacvezetőnek tartott OHF sorozat többféle méretben kapható (46, 55, 75 és 85 hüvelykes modellek), melyek mindegyike kis mélységgel rendelkezik a még hatásosabb tartalommegjelenítés érdekében.

 

Az OHF sorozatú kijelzők az SSSP 4.0 platformra és a Tizen operációs rendszerre épülnek, ezáltal gyorsabb és megbízhatóbb tartalomfejlesztést és -megjelenítést biztosítanak. Egy beágyazott műszaki doboz egyetlen rendszerbe sűríti a működéshez szükséges részegységeket, így helyet takarít meg és egyszerűbbé teszi a kezelést. A bármely kültéri környezetben használható OHF sorozatú kijelzők akár -30 és +50 oC közötti hőmérséklet-tartományban is képesek üzemelni anélkül, hogy romlana a tartalommegjelenítés minősége. Az OHF sorozatú kijelzők ráadásul 2500 nit fényerejű és 5000:1 kontrasztarányú külső Magic Glass üveggel vannak ellátva, ennek köszönhetően a tartalom bármikor, bárhonnan jól látszik.

 

Rendkívül keskeny kávájú videofalak

A beltéri kiskereskedelmi, vállalati és közterületi megjelenítési felhasználásra tervezett, keskeny kávájú (1,7 mm-es, kávától káváig tartó kialakítású) Samsung UHF-E videofalak ötvözik a fejlett színkezelési képességeket a nagy formátumú információs kijelzők vizuális fejlesztéseivel, így tiszta, egyenletes minőségű tartalmat biztosítanak. Az ultravékony kialakítás nem vonja el a figyelmet, hanem a tartalomra irányítja a néző tekintetét. A korábbi modellektől már megszokott tartósságot és színhűséget megőrizve az UHF-E videofalak karcsú, stílusos alternatívát jelentenek, amelyek folyamatos tartalommegjelenítésre képesek bármely beltéri környezetben.

 

Fine Pixel-Pitch LED információs kijelzők

A vállalati, irányítótermi és az ügyfelek számára kialakított beltéri környezethez készült Samsung SMART LED kijelzők alacsony teljes költség mellett is hatékony tartalommegjelenítést kínálnak. Ezek a kijelzők csúcsminőségű diódákkal és 1,5–2,5 mm közötti, testre szabható képpontsűrűséggel bírnak, így kiváló láthatóságot biztosítanak, és ezzel egyidejűleg igazodnak a felhasználók egyedi működési és márkamegjelenítési igényeihez is. A LED-es információs kijelzők olyan elemeket tartalmaznak, amelyek ugyanazt a mély kontrasztot, élethű képminőséget és színhűséget kínálják, amit a nézők a legújabb Samsung televízióktól is elvárnak, így ez a portfólió képes extra előnyökhöz juttatni a kereskedőket, hiszen hangsúlyos megjelenést nyújtanak a sokszor zsúfolt beltéri környezetben.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36