Megállapodást kötött a Netflix és a Liberty Global

A UPC és anyavállalatának ügyfelei több mint 30 országban érhetik majd el a Netflix tartalmakat egyetlen gombnyomással

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 15. 07:41

A világ legnagyobb kábelkommunikációs vállalata, a Liberty Global bejelentette, hogy többéves megállapodást kötött a Netflixszel, amelynek köszönhetően a Liberty Global és leányvállalatai – így a UPC Magyarország – televíziós csomagjainak előfizetői több mint 30 országban férhetnek hozzá a videós platformot üzemeltető cég filmes kínálatához. 

A Liberty Global fejlett digitális televíziós platformjain az Európában, Latin-Amerikában és a Karibi-térségben élő ügyfelek számára válik elérhetővé a Netflix színvonalas sorozatokból, filmekből és gyerekműsorokból álló kínálata.

 

A most megkötött együttműködés előzményeként a Netflix tartalmak már sikeresen debütáltak Nagy-Britanniában, a Liberty csoporthoz tartozó Virgin Media TiVo platformján még 2013-ban. Ezek a kezdeményezések is bizonyítják a Liberty Global elkötelezettségét az iránt, hogy a legjobb, minőségi szórakoztató tartalmakat tegye elérhetővé ügyfelei számára televízión, tableten vagy mobiltelefonon keresztül. A Liberty Global olyan digitális tv platformjai, mint a Horizon, teljesen integrált és többféle eszközön elérhető módon biztosítják az ügyfelek számára a televíziózás, az interaktív videótárak, és az online tartalmak élményét.

 

 

A Netflixszel kötött megállapodás újabb jelentős lépés azon az úton, amelyen a Liberty Global halad tartalmi kínálatának további bővítése felé, és amelynek keretében évi 2,5 milliárd dollár értékben fejleszti ezt a területet különböző partnerségek, felvásárlások és együttműködések révén.

 

Mike Fries, a Liberty Global vezérigazgatója elmondta: „Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a lehető legjobb tartalmakat biztosítsuk előfizetőink számára és izgalommal várjuk az együttműködés további kiterjesztését a Netflixszel. Ennek a megállapodásnak köszönhetően ügyfeleink még szabadabban férhetnek hozzá a Netflix elképesztően gazdag filmes kínálatához, mindössze egy gombnyomással, hiszen ezt a lehetőséget teljes egészében integráljuk megszokott digitális televíziós szolgáltatásunkba.”

 

Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója kifejtette: „Ez az együttműködés a Virgin Mediával a Nagy-Britanniában már sikerrel bizonyított megállapodásunkra épül, és világszerte több millió ügyfelünk számára nyújt könnyű hozzáférést televíziós és filmes műsoraink széles kínálatához úgy, hogy ehhez mostantól csak egy távirányítót kell használniuk.”

 

 

Amint a Netflix alkalmazás elérhetővé válik a Liberty Global fejlett digitális platformjain, a Netflixre korábban már regisztrált felhasználók könnyedén böngészhetnek majd a kínálatban úgy, hogy ezentúl nem kell egy harmadik eszközt közbeiktatniuk, hanem rögtön set top boxuk távirányítójával érhetik el a Netflix tartalmakat. A Netflix új felhasználói pedig könnyedén regisztrálhatnak a szolgáltatásra a televíziójuk képernyőjén látható Netflix ikon segítségével, majd ezt követően azonnal és rendkívül könnyen hozzáférhetnek a kívánt tartalmakhoz.

 

A digitális tévéken mostantól elérhető Netflix applikáció további hatezer órányi tartalommal – filmekkel, tévésorozatokkal és dokumentumműsorokkal – gazdagítja a Liberty Global videótárának kínálatát, amelyet a MyPrime és Play szolgáltatásokkal is elérhetnek a felhasználók. Ezen kívül a Liberty Global olyan népszerű szolgáltatásokat is kínál kiegészítésként, mint a Műsorvisszanéző funkció, amelynek segítségével akár egy hétig visszanézhetők a legnépszerűbb televíziós csatornák műsorai.

 

A Liberty Global szolgáltatási területén először Hollandiában indítják el az új Netflix applikációt a Horizon médiaboxokon. A többi országban a szükséges technológiai fejlesztéseket követően, várhatóan 2017 folyamán válik majd elérhetővé az új szolgáltatás.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05