Online taxiórát és még több bankkártyás fizetést javasol a piacvezető pénztárgép-forgalmazó

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 15. 15:33

Bemutatta az első hazai hordozható online pénztárgépet a Micra-Metripond Kft. a cég 25 éves születésnapja alkalmából rendezett siófoki konferencián.  

A piacvezető pénztárgép-forgalmazónál fejlesztés alatt áll az online taxióra is, amely egy pénztárgép és taxaméter kombinációja, és az év végén kezdik meg a tesztelését.  Novák Zoltán ügyvezető a konferencián azt javasolta, a gazdaság további kifehérítése érdekében a kormány fokozatosan tegye kötelezővé a készpénzmentes fizetés lehetőségét a kereskedelemben és a szolgáltatásokban.  Az online pénztárgéprendszer adatai alapján a NAV fél év alatt 730 millió forint büntetést szabott ki a trükköző vállalkozókra.  

 

Az ügyvezető arról beszélt, hogy a feketegazdaság elleni fellépéshez nem csak elszántság, hanem innovációk is kellenek.  Novák Zoltán azt mondta, ezért is kezdték keresni az együttműködést az év elején a Vodafone Magyarországgal, amely a közelmúltban kifejlesztett egy bankkártyás fizetést lehetővé tevő alkalmazást. „Ezt a terméket, a ReadyPay-t nemsokára a Micra-Metripond is forgalmazza, így egyszerre ajánlhatunk olyan kényelmi, ügyfélbarát megoldást a vevőinknek, ami a XXI. században minden magyarországi üzletben elvárható, másrészt, ne felejtsük, hogy a bankkártya a legtisztább fizetési eszköz.  Ezért is javasoljuk azt a kormánynak, hogy fokozatosan tegye kötelezővé a bankkártyás fizetés lehetőségét a hazai üzletekben. Először az újonnan forgalomba helyezett pénztárgépek mellé lenne kötelező egy terminált vagy egy mobilapplikációs megoldást biztosítania a kereskedőnek vagy szolgáltatónak” – mondta Novák Zoltán.  

 

 

A ReadyPay fizetési megoldást a Vodafone és az OTP Bank közösen fejlesztette ki.  A Vodafone Magyarország vállalati értékesítési igazgatója azt mondta, hogy a ReadyPay egy olyan mobil bankkártya-elfogadó megoldás, amely lehetővé teszi bankkártyás fizetéseket egy okostelefon vagy egy tablet, és a mobilbankkártya-olvasó terminál segítségével.  A kifejlesztésével a hagyományos, banki terminálok alternatíváját akarták létrehozni.  Az eszköz akár egy zsebben is elfér, ezért szinte bárhol használható.  „A ReadyPay elsődlegesen azoknak az üzleteknek és szolgáltatóknak jelent segítséget, amelyek mozgásban vannak, és/vagy akiknek a havi kártyás forgalmuk kisebb, mint amit a terminálszolgáltatók elvárnak.  A ReadyPay eszköz és a mobiltelefonos alkalmazás mindössze néhány ezer forintba kerül, szemben a hagyományos terminál akár több százezer forintos bekerülési költségével, és tökéletesen alkalmas a kártyás fizetési tranzakciók lebonyolítására és nyomon követésére.” – mondta Pete Gábor.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Ellenőrzési Főosztályának osztályvezetője azt mondta, hogy az Európai Bizottság szeptemberi tanulmánya szerint a magyarországi becsült ÁFA adórés mértéke 2013 óta több mint 4 százalékponttal (22%-ról 18%-ra) csökkent. „Ez azt jelenti, hogy ha 100%-nak vesszük az összes befizetendő ÁFÁ-t, 2013-ban ennek csak 78%-a folyt be a magyar költségvetésbe, de a gazdaság kifehérítését szolgáló intézkedések, pl. az online pénztárgéprendszer bevezetése és működése nyomán az idén már 82%, ami óriási javulást jelent.” – mondta Mizsányi Attila.  A NAV az online adatok alapján gyanússá váló kereskedőknél ún. forgalomszámlálást végez, ilyenkor az ellenőrök hosszabb időn keresztül ott vannak az üzletben és figyelik a nyugtaadást. „Az adóhatóság 2016. első félévében mintegy kétezer forgalomszámlálást végzett, online pénztárgépekkel kapcsolatos ellenőrzéseken pedig mintegy 730 millió forint mulasztási bírságot szabott ki a trükköző vállalkozókra.” – mondta a NAV osztályvezetője. 

 

A rendezvényen a Micra-Metripond bemutatta az első hazai hordozható online kasszát, a Nanót.  A saját fejlesztésű mobilpénztárgépet elsősorban a kis üzlethelyiségben dolgozó vállalkozóknak és szolgáltatóknak ajánlják, és mivel egy kis táskába, vagy akár egy munkaruha nagyobb zsebébe is belefér, azoknak is praktikus, akik az ügyfeleikhez járnak házhoz.  A fejlesztés alatt álló online taxiórát pedig vélhetően az év végén kezdik tesztelni. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05