Globális pályázat női startupok számára

Magyarok is indulhatnak a Vodafone nemzetközi pályázatán

forrás: Prím Online, 2016. november 10. 09:38

A Németországban működő Vodafone Institution egy Európában egyedülálló kezdeményezéssel segíti a nők által létrehozott, illetve a nők helyzetének javítását támogató startupokat. 

Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek. A nyertesek egy hathetes berlini képzés során a szakma legjobbjaitól tanulhatnak, illetve üzleti kapcsolatokat építhetnek.

 

Az F-LANE partnerei az Impact Hub Berlin és a Social Entrepreneurship Akademie. Az együttműködés célja beazonosítani azokat az innovatív startupokat, amelyek a nőkre koncentrálnak, bátor megoldásokkal igyekeznek válaszolni társadalmilag fontos kérdésekre, és képesek akár globális szinten is változásokat előidézni. 

 

Alice Steinbrück, a Vodafone Institution social business üzletágának vezetője elmondta: a korunkban zajló digitális átalakulás kitűnő lehetőséget biztosít, hogy a lányok és nők helyzetén javítsunk. A nőket életük minden területén segítheti a technológia, amennyiben a legjobb digitális termékek úgy valósulhatnak meg, hogy kifejlesztésükben a nők is tevékenyen részt vesznek. Az F-LANE épp ezt a támogatást biztosítja.

 

 

Az F-LANE program hat hetes tanulási és piacra lépési lehetőséget biztosít öt olyan startupnak, amely a technológia felhasználásával a nők esélyegyenlőségét segíti. A nyertes pályázók Berlinben tanulhatnak a legjobbaktól. A tréning ideje alatt biztosított számukra a lakhatás, a mindennapi élethez szükséges fedezet és akár a gyerekekről való gondoskodás is. 

 

A program résztvevőit a területen már bizonyított mentorok segítik, akiktől megtanulható mindaz, ami a startup világban az előrelépéshez szükséges, éppúgy, ahogy a buktatók elkerülésének módjai is. A fejlesztési programok minden esetben egyediek, a pályázók testreszabott fejlesztési és képzési programot kapnak, mentorukat is ennek megfelelően választják ki. A folyamat során a résztvevőknek módjukban áll majd feltérképezni az üzleti lehetőségeiket is, hiszen a Vodafone nemzetközi hálózatán keresztül  a világ minden táján tudnak társcégekkel, befektetőkkel egyeztetni.

 

Elvárás, hogy a startup küldetése túlmutasson a profiton. Alapvető célkitűzés, hogy a technológia alapú ötletnek társadalmi hatása is legyen, amivel javulhat a nők és lányok helyzete a világban. 

 

A képzésre november 18-ig lehet pályázni a világ bármelyik tájáról, így Magyarországról is. A program 2017. februárjában indul. A pályázatról és a pályázati feltételekről minden további információ elérhető az alábbi oldalakon:

http://www.f-lane.com/online-application/

http://www.f-lane.com/

https://www.facebook.com/FLANEACCELERATOR/?fref=ts

 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új lehetőség nyílik meg a magyar egészségügyi innovátorok előtt

Vezető európai gyógyszeripari vállalatokkal, a Chiesi Grouppal és a SYNLAB Italy-val karöltve indította útjára az InnoStars Connect programot az EIT Health, az Európai Unió intézményeként működő Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyre fókuszáló egysége. 

2024. június 11. 18:03

Digitális karakterekkel fejlesztenék az oktatást a Megoldások a holnapért idei győztesei

A négyhónapos sűrű és izgalmas projektidőszak után végül a budapesti Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium kétfős csapata vihette haza a Megoldások a holnapért fődíját. A Samsung az EdisonKids-dzel együttműködve immár negyedik alkalommal biztosított platformot a fiataloknak, hogy kibontakoztathassák a holnapot formáló ötleteiket. Az idei nyerteseket a jövő oktatásának témája ihlette meg: ők a digitális edukáció átformálásában, egy, a diákokhoz kapcsolt, személyes virtuális mentor megalkotásában látnak nagy lehetőséget. 

2024. június 6. 16:04

Együtt a korszerű oktatásért

Megújult a SIÓ-Eckes iskolásokat támogató pályázata: a 2024-től „Köszi, SIÓ!” néven futó programban a vállalat az iskolák digitális oktatásának támogatását tűzte ki célul, hogy a gyerekek és a pedagógusok még több korszerű eszközhöz juthassanak. A sikeresen pályázó intézmények összesen 150 tablettel lehetnek gazdagabbak, sőt a modernizáció mellett elfogadásra motiváló mesével és óratervvel is segíti a tanárok munkáját a vállalat. A pályázatok online leadására 2024. július 14-éig van lehetőség.

2024. május 29. 09:57

Már tizedik éve lehet pályázni a Városmarketing Díjra

Májusban elindult a városmarketing „gyémántok” szakmai elismerések gyűjtése! A tizedik alkalom egy hosszabb pályázati időszakot ölel fel, mert a díj is csatlakozik a Magyar Marketing Szövetség februári díjátadó gálaestjéhez, így a pályázatok egészen 2024. december 31-ig folyamatosan beadhatóak a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézet versenyére. 

2024. május 23. 21:14

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30