Tarolt a Telenor a CSR Hungary díjátadón

A Telenor vehette át a legtöbb díjat idén a Magyar Üzleti Felelősség témájában

forrás: Prím Online, 2016. december 19. 08:25

Négy kategóriában is megkapta a Telenor a rangos elismerésnek számító CSR Hungary, más néven a Magyar Üzleti Felelősség 2016 díjat. Így bekerült azon sikeres nagyvállalatok közé, amelyek felelős vállalati tevékenységükkel példamutatók lehetnek minden cég számára.

Idén „Fenntartható nagyvállalat” és „Környezet – Zöld kiválóság” kategóriában egyedüli díjazottként ismerték el a Telenor munkásságát, valamint a Kórházsuli programmal a „Felelős együttműködés”, és a Biztonságos Internet oktatás programmal a „Közös felelősség – Közös ügyek” kategóriában is a díjazottak közé került a mobilszolgáltató. 

 

A biztonságos internetezés oktatása a Telenor digitális oktatási programja, a Hipersuli indulásával egy időben vált rendkívül fontossá, hogy minél több tanuló tudatosan, a veszélyeket elkerülve internetezhessen. A TudatosNetnek elnevezett tananyagot a Telenor közel 1100 önkéntes munkatársa segítségével adta át a programban részt vevő diákoknak, így a közelmúltban 50 iskola 5500 diákját tudták személyesen is elérni. A Hipersuli oldalán is megtalálható oktatóanyaghoz bárki szabadon hozzáfér, így további több ezer diákhoz jutott már el.

 

A Telenor 2015 novembere óta a szintén díjazott Kórházsuli programot is támogatja, melynek fő célja, hogy a tartósan kórházi ápolásra szoruló gyermekek oktatását innovatív módon, digitális eszközökkel és mobilinternettel segítse. A program keretén belül a kórházpedagógusok és középiskolások táblagépekkel látogatják meg a beteg gyerekeket, akik ezen eszközök segítségével, a Kórházsuli rendszerében kidolgozott felületen tanulhatnak. A tananyagot önkéntes gimnazisták dolgozzák ki számukra személyre szabottan. A program további előnye, hogy a középiskolában kötelezően elvégzendő 50 órás iskolai közösségi szolgálat keretein belül is csatlakozhatnak önkéntes diákok. A Telenor és a Kórházsuli együttműködése jövőre is folytatódik, sőt országosan is elérhetővé válik.

 

A díjat 2006-ban hozták létre azzal a céllal, hogy új gondolkodásmódra buzdítsák az üzleti élet szereplőit, bebizonyítva ezzel, hogy a társadalmi szerepvállalás egyáltalán nem profitellenes. Azóta évente értékelik az ország legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseit, projektjeit és menedzsmentrendszereit.

 

A 216. december 13-án a Telenor számára átadott CSR Hungary, a Magyar Üzleti Felelősség 2016 díjak:

  • Fenntartható nagyvállalat kategória
    Telenor Magyarország Zrt.
  •  Környezet - Zöld kiválóság
    Telenor Magyarország Zrt.
  •  Közös felelősség - Közös ügyek kategória
    Telenor Magyarország Zrt.  /Biztonságos Internet oktatás
  • Felelős együttműködés
    Telenor Magyarország Zrt. /Kórházsuli Program

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59