A Mac-es felhasználók kétszer aktívabb szerelmi életet élnek

A Mac felhasználók 83%-a teszi közzé kapcsolati státuszát a közösségi média felületein és nyíltabban kezdeményez az interneten

forrás: Prím Online, 2017. február 14. 13:02

Valentin-nap alkalmával a Kaspersky Lab összegezte a szerelmi és szexuális viselkedés megnyilvánulásait a közösségi média felületeken és más online felületeken. Kiderült, hogy azok a felhasználók, akik többnyire Mac számítógépet használnak, azok aktívabb társas életet élnek a szexualitás és párkapcsolat terén az online világban. 

A Kaspersky legutóbbi felmérése szerint a Mac számítógépek tulajdonosai vitathatatlanul vezetői a különböző digitális eszközök és platformok használatának, ha csábításról van szó: 14%-uk elismerte, hogy ismerkedésre is használja a közösségi oldalakat, míg 11%-uk kifejezetten társkereső oldalakat használ a szexuális partnerek kereséséhez. Ez az arány kétszer annyi, mint az összes átlag válaszadó (8% és 5%-kal).  A Mac-et használók nagyobb valószínűséggel közlik a szexuális irányultságukat (70% és 44%) a közösségi oldalakon, valamint kapcsolati státuszukat (83% és 63%).

 

A Mac felhasználók nem csak szexuális aktivitásban, de párkapcsolati tevékenységben is aktívabbnak bizonyulnak az interneten: nagyobb valószínűséggel beszélnek párkapcsolati tevékenységeikről, ezzel szemben az átlag felhasználók mindössze 16%-a számol be nyilvánosan a partneréről és a közös programokról.  

 

Hogyan befolyásolják a szociális hálózatok azok személyes életét, akiknek már van partnere? A válaszadók közel fele (46%) a kapcsolat javulásáról számolt be. Ebből a szempontból is boldogabbnak tűnnek a Mac-esek – köztük ez az arány eléri a 68%-ot. Ez lehet annak a ténynek is köszönhető, hogy a Mac felhasználók szívesebben kommunikálnak a partnereikkel a világhálón keresztül: 45%-uk kommunikál a közösségi média felületein a szeretteikkel, míg az összes többi felhasználó csupán 36%-a használja az online oldalakat kommunikációra.

 

"Már észre sem vesszük, hogy a virtuális tevékenységeink miként befolyásolják az életünket, többek között a kapcsolatainkat. Természetesen a közösségi hálózatok felületei sokszor tesznek jó szolgálatot kezdeményezés és kapcsolattartás terén: lehetővé teszik számunkra, hogy kommunikáljunk az olyan barátainkkal, kollégáinkkal vagy szeretteinkkel, akik nem mindig lehetnek velünk fizikailag. Nem szabad ugyanakkor elfelejteni, milyen kockázattal jár a digitális kommunikáció: kapcsolataink elkényelmesedhetnek vagy tönkre is mehetnek, ezért nagyon oda kell figyelnünk, hogy mit osztunk meg online és a résztvevőket ez hogyan érinti.” – mondta Andrey Mochola a Kaspersky Lab „Consumer Business” részlegének vezetője.  

 

Annak érdekében, hogy elkerüljük a nagyobb fertőzés lehetőségét, a Kaspersky Lab szakértői azt javasolják, hogy mindig megbízható védelmet használjunk. A Kasperksy Lab kifejezetten az Apple felhasználók számára fejlesztette a Kaspersky Internet Security for Mac program csomagot. 

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50