Számítógépeket adományozott a LeasePlan a programozás iránt érdeklődő gyerekek számára

forrás: Prím Online, 2017. március 9. 10:52

10 darab számítógépet adományozott a LeasePlan Hungária Zrt. a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) részére. 

Az eszközöket nyári táboraik során fogják használni azok a kisiskolás gyerekek, akik érdeklődnek az informatika és a programozás iránt. Ez az első ilyen jellegű felajánlás a szövetség számára, mellyel a jövő generációját kívánják fejleszteni. 

 

2 évvel ezelőtt indult útjára a VISZ Programozó Tábor, melynek során játékos eszközökkel sajátíthatják el a programozás és az informatika alapjait a 6 és 16 év közötti iskolások. A program célja, hogy izgalmas feladatok során sokrétű tudással és képességekkel vértezzék fel magukat a gyerekek. A LeasePlan által adományozott 10 számítógép még több gyerek számára teszi lehetővé, hogy olyan tudás birtokában legyenek, amelyet sokrétűen alkalmazhatnak a jövőben. 

 

„Ezzel a felajánlással még több gyerek részére biztosíthatunk helyet nyári táboraink során, megadva az esélyt egy használható, biztos tudás elsajátítására. Emellett szakmai rendezvényeinken informatikai vezetők számára kínálunk olyan programokat, amelyek az új technológiák megismertetése mellett az informatikai irányítási tevékenység eredményességének fejlesztését célozzák. Kiemelt hangsúlyt fektetünk az utánpótlás nevelésre, ezért úgy döntöttünk, hogy a hazai felsőoktatás képviselői között kiosztjuk az „Év informatikai oktatója” díjat. 2016-ban meghirdettünk egy pályázatot középiskolai oktatói közösségek részére, ahol azt értékeltük, hogy a tanárok hogyan építik be a mai kor digitális eszközeit (okos telefonok, táblagépek, internetes oktatóanyagok stb.) használatát a mindennapi oktatásba. A pályázat eredményeként az évzáró ünnepségünk keretén belül adtuk át az „Év digitális oktatói munkaközössége” díjat.”  – mondta Fainné Lacsny Éva, a VISZ képviseletében. 

 

 

„Kulcsfontosságú számunkra a jövő generációja, hiszen ők vihetik tovább a számunkra fontos értékeket. Úgy gondoljuk, hogy a fiatalok támogatásának legjobb módja, hogy értékes és hasznos tudást nyújtsunk számunkra. Mivel az informatika átszövi mindennapjainkat, elengedhetetlen ennek ismerete, és alapjait érdemes már gyerekkorban elsajátítani. Büszkék vagyunk rá, hogy olyan helyre kerülnek ezek a számítógépek, ahol érdeklődő gyerekek örömteli módon tehetnek szert lényegi tudásra. A táborok lehetőséget nyújtanak arra, hogy felhívjuk a szülők és a társdalom figyelmét az IT fontosságára és jó lehetőség megismerkedni vele.3 évvel ezelőtt volt már hasonló kezdeményezésünk: a Bagázs Közhasznú Alapítványnak adtunk számunkra szükségtelenné vált gépeket, akik a bagi hátrányos helyzetű fiatalokat támogatják és tanítják. A bagi roma kisebbség közösségi házában használták fel őket. Gyerekek internetezhetnek rajtuk, illetve kapnak informatikai oktatást. Látva az adományok hasznosságát, ismét segíteni akartunk, amint lehetőségük nyílt rá. ” – hangsúlyozta Behán László, a LeasePlan IT igazgatója. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05