A Microsoft mentorprogrammal segíti a hallgatókat

forrás: Prím Online, 2017. július 25. 12:15

A pályakezdők előtt álló egyik legnagyobb kihívás a álláskeresésben az, hogy a munkaadók gyakran többéves tapasztalatot várnak el a munkakeresőktől, akár a frissdiplomásoktól is. Éppen ezért egyre nagyobb igény mutatkozik olyan mentorprogramokra, amelyek jól használható, gyakorlati tudást és ismereteket nyújtanak. A Microsoft Student Partner (MSP) program erre az igényre nyújt megoldást.

A hallgatói és mentorprogramok egyre fontosabb szerepet töltenek be a fiatal pályakezdők életében. Egy, a 18-24 éves pályakezdők álláskeresési nehézségeivel foglalkozó friss hazai kutatás rámutatott, hogy a legnagyobb kihívás az álláskeresés során az, hogy a legtöbb cég több éves tapasztalatot vár el már a pályakezdőktől is. A fiatalok ezen kívül problémaként említették, hogy pályakezdőként nagyon korlátozottak a lehetőségeik, amely szintén adódhat a munkatapasztalat hiányából. A hazai eredményeket egy hasonló amerikai kutatással összehasonlítva látható, hogy a tengeren túl is hasonlóak az igények: a fiatalok jobb fizetést, jelentőségteljes és hasznos munkát, illetve a fejlődési lehetőségeket keresik, például mentorprogramok keretében.

 

Erre az igényre ad választ a Microsoft Student Partner (MSP) gyakornoki program, aminek egyik legnagyobb előnye, hogy valós és hasznos tudással vértezi fel a pályakezdőket. Aki egy országosan és nemzetközileg is elismert csapat tagjaként, a világ egyik vezető IT vállalatánál szerez értékes szakmai ismereteket, az nagy valószínűséggel könnyebben talál friss diplomásként munkát, hiszen pályakezdőként sem kell attól tartania, hogy a tapasztalat hiányára hivatkozva utasítják el.

 

 

Az MSP program révén a fiatalok első kézből szerezhetnek ismereteket a digitális transzformáció legújabb technológiáiról. A vállalat olyan kiemelkedő tudású diákokat keres, akik szenvedélyesen szeretik a számítástechnikát és nyitottak arra, hogy a megszerzett tudásukat megosszák társaikkal, egy közösséget hozva létre a saját egyetemeiken.

 

A fiatalok kommunikációs és egyéb készségfejlesztő tréningeken, valamint kiemelt Microsoft eseményeken és konferenciákon képezhetik tovább magukat. Mindezeken felül pedig értékes szoftvercsomagot is kapnak: a Visual Studio Enterprise és a Microsoft Azure felhő mellett szinte minden, valaha gyártott Microsoft alkalmazáshoz hozzájuthatnak, sőt akár tesztelhetik is a legújabb termékeket.

 

„A világ egyik vezető infokommunikációs cégeként a Microsoft tudatosan épít a fiatalokra. Évről-évre keressük azokat a tehetséges hallgatókat, akik a nemzetközi Microsoft Student Partner program tagjaiként tudásukkal, látásmódjukkal lehetnek elkötelezett és felkészült evangelistái digitális társadalmunknak” – mondta Szentpétery Boglárka, a Microsoft Magyarország HR igazgatója.

 

A magyarországi Microsoft Student Partner Programban jelenleg harminckét diák vesz részt. Ők többféle területen dolgoznak: vannak, akik a legmodernebb technológiákkal ismerkednek meg (mint a felhőalapú megoldások, a dolgok internete, vagy akár a HoloLens), mások olyan eseményeket szerveznek, mint az országos Imagine Cup, a Microsoft Imagine Learn to Win Contest vagy a Meet Microsoft Day. Akik a vállalati felelősségvállalás iránt érdeklődnek, a biztonságos internet és a kódolás órája kezdeményezésben dolgozva szerezhetnek értékes tapasztalatot. A program sikerességét és szakmai értékét mutatja, hogy az utóbbi három ImagineCup világdöntőjén helyezést elért csapatokban (Tep, Mistory, InSimu) is egykori MSP-k képviselték hazánkat.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38