Szélessávú optikai hálózat a Vidanettől az EYOF olimpiai falujában

forrás: Prím Online, 2017. július 27. 11:31

A Vidanet Zrt. építette ki az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) olimpiai falujának távközlési ellátását biztosító – a teljes szakaszon üvegszálakat használó – hálózati struktúrát Győrben. A működést biztosító optikai eszközöket a ZTE Hungary Kft. szállította.

A Vidanet Zrt. építette ki a Győrben zajló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) olimpiai falujának távközlési ellátását biztosító hálózatot. A hálózat teljes egészében fényvezető szálakból áll, nincs adatsebességet korlátozó vagy zavarérzékeny szakasz. „Ez a legkorszerűbb – úgynevezett fiber-to-the-home (FTTH) – struktúra, melyben az üvegszálakat egészen az otthonokig vezetjük. Ezáltal képesek vagyunk a felhasználói élmény maximalizálására, a jelen kor igényein túllépve a jövő kihívásainak is megfelelni” – mondta el Sátor Csaba, a Vidanet vezérigazgatója.

 

Az optikai hálózat előnyei a nagy sávszélesség mellett a magas rendelkezésre állás és üzembiztonság, valamint az energiatakarékos működés. Az olimpiai falu FTTH hálózatának működését biztosító optikai eszközöket a távközlési berendezések egyik piacvezető szállítója, a ZTE Hungary Kft. biztosította. „Az optikai szálak érzéketlenek minden külső elektromágneses zavarra, más berendezések vagy kommunikációs rendszerek jeleire, valamint az átvitel energiaigénye is lényegesen kedvezőbb, így a távközlő hálózat kevesebb áramot fogyaszt” – avatott be a technológiai háttérbe a ZTE Hungary Kft. értékesítési igazgatója, Benkovics László.

 

A Vidanet Zrt. és a ZTE Hungary Kft. nemrégiben indult együttműködése nem csak az olimpiai falu projektet foglalja magában. „Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan rangos sporteseményt, mint az EYOF a legmagasabb színvonalú technológiával tudjuk kiszolgálni. A Győrben telepített központi berendezés ugyanakkor több, jelenleg épülő vagy tervezés alatt álló helyi ingatlanfejlesztés távközlési ellátásához is alapot biztosít” – tette hozzá a Vidanet Zrt. vezérigazgatója. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05