A Fujitsu mainframe-innovációval erősíti a digitális világ gerincét

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 1. 08:22

A Fujitsu továbbra is befektet a kritikus mainframe-rendszerek működésébe. Legújabb operációs rendszerének fejlett rendelkezésre állási, interoperabilitási, biztonsági és karbantartási funkciói megerősítik, hogy a mainframe-ek hosszú távon is relevánsan tölthetik be a digitális világ gerincének szerepét. 

A Fujitsu BS2000 OSD/BC V11.0 szoftver, a Fujitsu BS2000 SE szerversorozat operációs rendszerének új kiadása átfogó fejlesztést jelent a Fujitsu korábbi mainframe operációs rendszeréhez képest. Az új szoftver az innovatív és biztonságos közös digitális alkotáshoz (digital co-creation) szükséges főbb jellemzőkre helyezi a hangsúlyt, azaz az operációs rendszer nyitott jellegére, megnövelt teljesítményére és használhatóságára. Az új operációs rendszer mérföldkövet jelent az iparágban, elsőként biztosítva a lehetőséget /390-es szerverek élő migrálására. Ez a valós idejű képesség rugalmas és hatékony új lehetőségeket kínál a tervezett leállások és a karbantartásigény csökkentésére. 

 

A legújabb operációs rendszer kiterjesztett képességekkel rendelkezik a szövegalapú fájlok tárolásának integrálása terén, biztosítva ezzel az osztott NAS-tárolón keresztüli gördülékeny adatcserét a nyílt rendszerek (pl. a LINUX) felé. Új funkciói közül említést érdemel még az alapkiépítés részeként kínált fejlett biztonság (titkosítás) és a gazdag diagnosztikai képességek, amelyek hozzájárulnak a BS2000 mainframe rendszerek hosszú távú rendelkezésre állásához és biztonságos, folyamatos karbantartásához. 

 

 

„A mindenütt jelen lévő mainframe-ek kritikus szerepet játszanak a digitalizációban, hiszen még mindig rajtuk fut a nagyvállalati alkalmazások több mint fele, ezek kezelik a céges adatok mintegy 80%-át a világon, és együttműködnek a mobilalkalmazások mintegy 90%-ával. A mainframe-ek több évtizede a legmegbízhatóbb, legstabilabb és leghatékonyabb megoldást biztosítják a nagy adattömegek lehető leggyorsabb feldolgozásához. Operációs rendszerünk legutóbbi frissítésével fel tudjuk készíteni a BS2000 SE infrastruktúrákat a digitális kor következő szakaszának számítástechnikai kihívásaira. Ezután is nagy erőkkel fejlesztjük tovább a szoftvereket, hardvereket és szolgáltatásokat is átfogó, jövőorientált nagyvállalati platformjainkat annak érdekében, hogy maradéktalanul megfeleljünk ügyfeleink jelenlegi és jövőbeni igényeinek” – nyilatkozta Rupert Lehner, a Fujitsu nagyvállalati platformszolgáltatásokért felelős EMEIA-régióbeli alelnöke és németországi ügyvezető igazgatója. 

 

A már jelenleg is kapható BS2000 OSD/BC szoftverrel a Fujitsu BS2000 üzleti szerverek kimagasló hatékonysággal és folytonossággal működhetnek tovább. Ezek a nagyvállalati szerverek rendkívül megbízható, jól skálázható platformot nyújtanak a nagy teljesítményű, üzletileg kritikus alkalmazásokhoz minden iparágban – legyen szó nagy mobil tranzakcióvolumen feldolgozásáról, nagyvállalati rendszerek futtatásáról vagy a felhőinfrastruktúrák hibatűrő támogatásáról. 

 

A legújabb szoftververzió tovább bővíti a mainframe képességeit: a kritikus rendszerek felügyeletét, teljesítményét és rendelkezésre állását magasabb szintre emelve biztosítja a digitális átalakuláshoz szükséges infrastrukturális innovációt a vállalatok számára. A nyílt interfészeknek köszönhetően a legújabb BS2000 OSD/BC operációs rendszert futtató Fujitsu BS2000 SE infrastruktúrák jövőbiztos módon integrálhatók a modern, dinamikus alkalmazásinfrastruktúrákba, ezzel is bizonyítva a mainframe-ek fontos szerepét a digitális világban. 

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu BS2000 OSD/BC V11.0 már jelenleg is beszerezhető az EMEIA-régióban közvetlenül a Fujitsutól. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36