Autók hálózatba kötve: közös kutatás-fejlesztési projektet indít az LG és a Qualcomm

forrás: Prím Online, 2017. november 29. 11:57

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy a Qualcommal közös fejlesztésbe kezd, hogy új megoldásokat dogozzon ki a következő generációs hálózatba kapcsolt autós rendszerek számára.

A két cég közös kutatóközpontot is létrehoz Dél-Koreában, hogy autókba építhető 5G kapcsolatot és olyan, C-V2X (Cellular Vehicle-to-Everything, azaz a környezetével — pl. más járművekkel, eszközökkel, a közlekedési infrastruktúra elemeivel — mobilhálózaton keresztül kommunikáló jármű) technológiákat fejlesszenek, melyek a következő generációs önvezető autók kulcsfontosságú elemei lesznek. 

 

A mobil innovációban vezető LG és a Qualcomm több évtizednyi kutatás-fejlesztési tapasztalatát és 5G mobiltechnológiával kapcsolatos tudását hasznosítja az együttműködésben. Az 5G kulcsfontosságú az összekapcsolt jármű platformok kialakításánál: ötször sebesebb kommunikációt és tízszer rövidebb késleltetést biztosít a leggyorsabb LTE technológiánál, így képes arra, hogy kellő gyorsasággal szolgáltasson adatokat egy valós vezetési szituációban.

 

A Harmadik Generációs Együttműködési Projekt (Third Generation Part-nership Project, 3GPP) részét képező C-V2X a DSRC-hez (azaz a rövid hatótávú Dedicated Short Range Communications technológiához) képest alacsonyabb költséggel jár, miközben megduplázza a működési időt, így minden létező mobilkommunikációs hálózatnál gyorsabb. Európa és Ázsia egyes részein a tesztelések és a szabványosítási eljárások már a 2020-as bevezetést szem előtt tartva zajlanak. E folyamatban fontos szerepet kap az LG Electronics, mely úttörő V2X innovációkat szállít, és 2013 óta piacvezető a gyorsan növekvő telematika (azaz a számítógép vezérlésű irányítástechnika) területén.

 

 

“Az LG célja, hogy vezető pozíciót szerezzen a következő generációs autóipari komponensek piacán — e célunkat segíti, hogy a járműipari technológiákban szerzett tapasztalatunkat a Qualcommnak az LTE-től az 5G-ig terjedő korszerű összekapcsolt megoldásaival egyesítjük” — mondta Kim Jin-yong, az LG intelligens járműalkatrészek üzletágának ügyvezető alelnöke. “Hiszünk benne, hogy a Qualcomm és az LG kutatási képességeit kombinálva olyan eredmények születnek majd, melyekre külön-külön nem lennénk képesek.”

 

“A C-V2X technológia továbbfejlesztését célzó együttműködés az LG-vel kialakított, hosszú időkre visszatekintő partnerségen alapul; azt demonstrálja, mennyire fontosnak tartjuk, hogy megbízható, fejlett technológiák kerüljenek az egymással és a világgal összekapcsolt önvezető autókba” — mondta Nakul Duggal, a Qualcomm Technologies termékmenedzsment alelnöke. “Az autóipar egyértelműen az 5G felé halad; izgatottan várjuk a közös munkát az LG-vel, hogy a sofőrök minden elvárásának megfelelő megoldásokat szállíthassunk, és hogy a C-V2X technológiát elterjeszthessük a következő generációs járművekben.”

 

Az együttműködés központja Szöulban, az LG Electronics tudományos parkjában lesz.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09