Megalakult Magyarország első esporttal foglalkozó hivatalos, szakmai munkacsoportja

forrás: Prím Online, 2018. március 23. 09:40

Az Esport Szakmai Egyesület (ESZE) legfőbb célja az esport hazai fejlesztésének, elterjedésének elősegítése, a profi, nemzetközi szinten is megjelenni képes magyar esport csapatok szakmai és anyagi támogatása, és a kompetitív videójátékok elismertetése. A szervezet a legkülönbözőbb szakterületek képviselőit tömöríti egybe. Kiemelt kommunikációt folytat az esport világát érintő döntéshozókkal és közösségekkel, miközben együttműködik az ország egyetemeivel,  informatikai középiskoláival is.

Magyarországon az elmúlt évtizedben több lelkes, alulról építkező kezdeményezés indult az esport képviseletére, ezen túlmutatva az ESZE egy olyan szakértői csoportot hozott létre, amely egy új, szakmai szintre emelheti az esportot hazánkban, közös platformot teremtve az érintett felek együttműködésére. "A számos tudományterületről érkező egyesületi tagok jogi, közgazdasági, orvosi-egészségügyi, IT-technológiai, üzletfejlesztési vagy akár technikai és versenysport szaktudásukat állítják az esport fejlesztésének szolgálatába, így a társadalom különböző rétegeinek érdekeit képviselve tesznek az elektronikus sportok magyarországi és regionális fejlődéséért” – mondta Tischler Márk, az ESZE elnöke.

 

 

" Az Egyesület többek között hozzájárul az esport nyújtotta különleges élmények terjesztéséhez, az iparág miatt létrejövő új karrierlehetőségek bemutatásához és a hozzá kapcsolódó szakmák elsajátításához szükséges képzésrendszerhez. Segít megteremteni azt a támogató, jogilag is körbehatárolt környezetet, ahol kiemelkedési lehetőséget, perspektívát jelent esportolónak lenni"  – nyilatkozta Kósa Gábor, elnökségi tag.

 

Az Egyesület már 2018-ban olyan többszintű országos bajnokságsorozatot indít, ami eddig csak a tradicionális sportok világában volt jellemző. 

 

" A háromszintű versenyrendszer világviszonylatban is élenjáróként szervezi össze külön a középiskolai, egyetemi és az oktatásokból már kikerült versenyzőket, így egyszerre segíti elő a professzionális versenykultúra megteremtését és az utánpótlás-nevelést" – mondta el Gáspár Péter esportoló, a The War Room vezetője és elnökségi tag, hozzátéve, hogy célkitűzésük szerint a Magyar Esport Bajnokság hazánkat Európa elektronikus sportközegének élvonalába helyezheti. "A sorozat keretein belül az esport világ szerelmesei olyan különleges helyszínre is ellátogathatnak majd, mint például a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed." (További részletek a meb.hu oldalon hamarosan elérhetővé válnak.)

 

 

A szervezet az ország legelismertebb infós középiskoláival is együtt kíván működni (többek között: Neumann, Széchenyi, Jedlik, Katona), és támogatná az informatikatanárok továbbképzését, a szakoktatás korszerűsítését. Közös tárgyalások indultak több olyan, jövőbe mutató megoldásokra nyitott egyetemmel, mint például a Pécsi Tudományegyetem. Mindemellett az ESZE már most olyan támogatókat tudhat maga mellett, mint például az online tartalomgyártásra szakosodott Esport Universum, aminek stúdiókomplexuma innentől az Egyesület rendelkezésére áll. Az ESU több százezer magyar nézőnek havonta 200 órányi élő adást sugároz (hozzá köthető Magyarország első hivatalos esport bajnoksága is), de innen üzemel hazánk egyik legelismertebb esport-közvetítői csapata, a Magyar LoLTV és a Wotinfo.hu Twitch TV csatornája is.

 

Az Egyesület programjai, versenyei, pályázati kiírásai hamarosan elérhetők az esportegyesulet.hu honlapról.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05