A Fujitsu diktálja a tempót a virtualizált scale-out SAP HANA rendszereknél

forrás: Prím Online, 2018. április 19. 13:41

A nagyméretű rendszereiket SAP HANA platformon futtató vállalatok hitelesített scale-out teljesítménnyel optimalizálhatják kritikus virtualizált infrastruktúrájukat az adatközpontban. A Fujitsu PRIMEQUEST nagyvállalati szerverek új SAP által hitelesített teszteredményei igazolják, hogy a kiszolgálók lépést tudnak tartani az SAP HANA-n futó rendszerek által használt adattömeg gyors ütemű növekedésével – hozzájárulva ezzel a digitális átalakulás sikeréhez.

Az adatáteresztő kapacitás, a sebesség és a skálázhatóság terén szigorú követelményeket támasztó SAP Standard Application Benchmark tesztek segítségével az ügyfelek és a partnerek kiválaszthatják az IT-megoldásaikhoz legmegfelelőbb hardverkonfigurációt. Az SAP HANA-hoz kidolgozott tesztverzió, az „SAP Standard Application Benchmark Version 2 for SAP Business Warehouse (SAP BW)” teljes körűen felméri, mennyire képes a rendszer feldolgozni az SAP HANA-n futó feladatokat és támogatni az SAPA HANA környezetek optimális működését. A Fujitsu nemrég sikeresen teljesítette a benchmark követelményeit az SAP HANA-t virtualizált VMware vSphere 6.5 platformon és nem virtualizált formában is futtató PRIMEQUEST 2800B3 szerverekkel. A 4 és 8 SAP HANA node-os rendszerek eredményeit az SAP hitelesítette.

 

Az SAP később bejelentette, hogy 16 node-ig támogatja a VMware vSphere 6.5 legújabb verziójának használatát SAP HANA scale-out környezetekben. Ez magas teljesítményszinteket biztosít az SAP HANA-hoz, 64 (16x4) TB RAM rendszermemória mellett. A VMware vSphere megoldás a Fujitsu PRIMEFLEX for SAP HANA integrált rendszerének része.

 

 

A Fujitsu által támogatott SAP BW alkalmazás SAP HANA-hoz szánt kiadása segít maximális beruházásmegtérülést elérni, és dinamikus üzletmenet-folytonosságot biztosít a rendszererőforrások rugalmas kiosztásával az SAP HANA scale-out rendszerek között. A Fujitsu integrált megoldása a maximális skálázhatóság érdekében négy- vagy nyolcfoglalatos felső kategóriás Fujitsu PRIMERGY vagy PRIMEQUEST rendszereket használ.

 

Az ügyfelek így olyan, teljes körűen skálázható, megbízható infrastruktúrát vehetnek igénybe, amely készen áll a digitalizálással járó igények támogatására, gyorsan üzembe állítható, könnyen üzemeltethető, ugyanakkor a beruházást is értékállóvá teszi. Az adattömeg növekedése egyszerűen kiszolgálható a kapacitás és a teljesítmény igény szerinti növelésével anélkül, hogy ehhez meg kellene változtatni a meglévő hardvert vagy virtualizációs platformot. 

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu PRIMERGY és PRIMEQUEST szerverekre és VMware vSphere 6.5 platformra épülő Fujitsu PRIMEFLEX for SAP HANA integrált rendszer már ma is megvásárolható közvetlenül a Fujitsutól és SELECT viszonteladó partnereitől. Ára rendszerkonfigurációtól függően változik. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05