Svéd nagyvállalatok fognak össze, hogy közép-kelet-európai startupokat támogassanak

forrás: Prím Online, 2019. április 25. 15:59

A Svéd Nagykövetség védnöksége alatt négy svéd nagyvállalat fogott össze és hirdette meg a MATCH Startup Programot.  Ennek keretében a közép-kelet-európai régió innovatív startupjai személyesen mutathatják be termékeiket és szolgáltatásaikat az Ericsson, az ABB, a SIGMA és az AQ Anton döntéshozóinak június 14-én, Budapesten. 

Különböző iparágak vezető cégei álltak össze, hogy támogassák a közép-kelet-európai régió induló vállalkozásait, és megtapasztalják, mit is jelent az „innováció kiszervezése” svéd módra. A kiválasztott startupok azonnali visszajelzést kapnak arról, hogyan fejleszthetik innovációikat a résztvevő vállalatokkal közösen, ezekből pedig akár üzleti lehetőségek és potenciális együttműködések születhetnek a workshopok és személyes beszélgetések során. 

 

Az együttműködés közös felületének létrehozásához az Ericsson, ABB, SIGMA és AQ Anton cégek a svéd nagykövetség vezetésével álltak a kezdeményezés mögé. A dolgok internete (IoT), a mesterséges intelligencia (AI) és a gépi tanulás (Machine Learning) területén működő közép-kelet-európai startupok a https://www.match-startup-program.com weboldalon adhatják le jelentkezésüket április 29-ig. Egy szakértőkből álló zsűri a résztvevő svéd vállalatok és a svéd nagykövetség képviselőivel közösen fogják elbírálni a projekteket, ahol a 10 legjobb pályázatot leadó startupnak lehetősége nyílik majd egy egész napot együtt tölteni a négy nagy cég döntéshozóival.

 

„Hatalmas potenciált látunk a svédek Közép-Kelet-Európában szerzett startup- és cégvezetési tapasztalatainak és a digitalizációhoz kapcsolódó egyedi ötletek összekapcsolásában” – fejtette ki Niclas Trouvé, svéd nagykövet.

 

A résztvevő nagyvállalkozások a digitális és ipari technológia globális-szinten vezető cégei. Az Ericsson a telekommunikációs iparban szerzett 141 év tapasztalata mellett jelentős újításokkal is büszkélkedhet, a cég legismertebb innovációja a Bluetooth technológia.

 

Az ABB technológiai úttörőnek számít a digitális iparágak számára nyújtott széles körű kínálatával. Több, mint 130 évre visszanyúló történelemmel az ABB ma a digitális iparágak vezetője, négy ügyfélközpontú, globálisan vezető vállalkozással.

 

A Sigma Technology az elmúlt 20 évben több világelső céget támogatott kutatás-fejlesztési fázisukban termékinformáció, beágyazott és szoftvertervezés, információkezelés és offshore fejlesztések területeken.

 

Az AQ Anton mérnöki cégnek 27 éves tapasztalata van autóipari, energetikai, repülőgépipari és egyéb ipari szegmensekben.

 

Ezek a sokszínű, széleskörű tapasztalattal rendelkező cégek fogják mentorálni a korai szakaszban lévő innovációkat, lehetőséget adva mind a startupoknak, mind a svéd cégeknek a növekedésre.

 

A MATCH Startup Programot a Global Startup Awards hozta létre.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36