Amazon Web Services kiválósági központ a Getronics és a HeleCloud együttműködésével

forrás: Prím Online, 2019. április 30. 14:58

Az IT szolgáltató Getronics technológiai együttműködésre lépett Nagy-Britannia és az EMEA-régió vezető Amazon Web Services (AWS) tanácsadó és menedzselt szolgáltatások partnerével, a HeleCloud-dal. Az együttműködés célja, hogy a Getronics egy kiválósági központon keresztül a legmodernebb AWS alapú megoldásokat tervezhesse, szállíthassa és menedzselhesse ügyfelei számára. A két cég együttműködése elsősorban a magántőke társaságokat és a magántulajdonban lévő vállalatokat segíti a Getronics új befektetéstámogató szolgáltatásán (Investment Services Group - ISG) keresztül.

Európa-szerte egyre több vállalat vesz igénybe felhőszolgáltatásokat, legtöbbjük azonban nem rendelkezik a felhőhasználathoz szükséges megfelelő tudásszinttel. A HeleCloud, Nagy-Britannia egyik leggyorsabban növekvő startup-ja erre kínál megoldást: szolgáltatásai biztosítják a vállalkozások számára szükséges készségeket, ismereteket és tapasztalatokat.

 

A Getronics és a HeleCloud partnersége kezdetben Európára összpontosít, hiszen a Getronics hangsúlyosan jelen van az európai nagy- és középvállalati szegmensben, így meglévő kapcsolatai biztosítják az ügyfelek elérését elsősorban a kiskereskedelem, az utazás és szállítmányozás, a pénzügyi szolgáltatások és az egészségügyi ellátás területén.  

 

A HeleCloud AWS technikai ismereteire és tapasztalataira alapozva a két cég vertikális, szektorokra szabott közös megoldásokat dolgoz ki, így a Getronics szolgáltatás-portfoliója ezentúl AWS platformon is elérhetővé válik. Az új megoldások a technológiai tanácsadást, a menedzselt szolgáltatásokat és a technológiai képzést is magukban foglalják. 

 

A Getronics Group alelnöke, Mark Cook hangsúlyozta: „Jelentősen megnőtt az érdeklődés és elmozdulás az AWS platformon fejlesztett és nyújtott nyilvános felhőszolgáltatások iránt. Az AWS platform elérhetőségével a választás lehetőségét nyújtjuk ügyfeleink számára: ez a legjobb válasz részünkről, amelyet az AWS iránti érdeklődésükre és a nyilvános felhőket érintő aktuális változásokra adhattunk.”

 

A hét kompetenciaterületet lefedő technológiai szolgáltatásokat az új Cloud Kiválósági Központ nyújtja:

  • Cloud roadmap és migráció
  • Felhő biztonság, megfelelőség és irányítás
  • Üzletmenet folytonossága és katasztrófa utáni helyreállítás
  • Big Data és analitika
  • Menedzselt infrastruktúra
  • Menedzselt biztonság és megfelelőség
  • Cloud TDA (Technical Design Authority)

 

Steve Rosa, a Getronics Cloud, Infrastruktúra és Biztonsági alelnöke hozzátette: „A Getronics valóban a folyamatok egészére kiterjedő (end-to-end) felhőalapú megoldásokat kínál: ügyfeleinknek a munkavégzésük szempontjából legmegfelelőbb helyen nyújtunk tanácsadást, szállítjuk az átmenethez szükséges megoldásokat, ideértve az alkalmazások modernizálását is, és a teljes csomagot menedzseljük – biztonsági és megfelelőségi szolgáltatásainkkal felügyelve.”

 

„Izgatottan várjuk az együttműködést a Getronics-szal, amely korunk egyik legsikeresebb és leggyorsabban növekvő, számos platformon lenyűgöző tudással rendelkező globális IT vállalata. Együtt sokkal többre vagyunk képesek: AWS platformon történő fejlesztéseinkből a Getronics ügyfelei mindenképpen profitálnak majd” - mondta Dob Todorov, a HeleCloud vezérigazgatója és felhőszolgáltatásokért felelős vezetője.

 

A Getronics, miközben AWS platformon fejlesztett és nyújtott szolgáltatásokkal bővül, megőrzi partnerségét a Microsoft Azure-ral, és továbbra is kiszolgálja a Microsoft technológiák iránt elkötelezett, vagy a párhuzamosan többféle cég szolgáltatásait igénybe vevő ügyfeleket. A Getronics privát és hibrid cloud megoldásokat is kínál 19 saját európai adatközpontjából, és a beruházások révén kiszélesedő észak-amerikai hálózatán keresztül.  

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36