Az ABB szoftvermegoldása segít javítani Japán energiaellátásának megbízhatóságát és hatékonyságát

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 2. 18:28

Az ABB bejelentette, hogy a Hitachi, Ltd. megbízást adott az ABB Ability Network Manager Market Management System (MMS) szoftvermegoldás szállítására, mely a villamosenergia-piacon a kereslet-kínálat egyensúlyának fenntartásához fog hozzájárulni. Az MMS-rendszert – mely a piachoz kapcsolódó funkciók széles körét és az energiapiac modern informatikai infrastruktúrájának létrejöttét támogató fejlett alkalmazások sorát fogja át – az országos átviteli rendszerüzemeltetők (Transmission System Operators – TSO-k) megbízásából a kiegyenlítő villamosenergia-piac kiépítését végző TEPCO Power Grid, Inc. és Chubu Electric Power Co. sajátos igényeinek megfelelően fogják kialakítani.

Az MMS-rendszer egy olyan platformot szolgál majd ki, amely piaci tranzakciók végrehajtására ad lehetőséget a 2021 áprilisában induló kiegyenlítő villamosenergia-piacon. Japán villamosenergia-rendszere átalakulófélben van, és a közművállalatok ezzel a fejlett digitális megoldással kívánják lehetővé tenni kiegyensúlyozó kapacitások, illetve az energia hatékony beszerzését. Ez a rendszer a piaci hatékonyság javítása mellett az energiaellátást is stabilabbá és megbízhatóbbá teszi majd.

 

 

– Az ABB Ability Network Manager MMS-rendszer kiépítésével a Hitachi és az ABB lehetőséget teremt a kiegyenlítő villamosenergia-piac hatékony és megbízható működésére – mondta Massimo Danieli, az ABB Energetikai Hálózatok divíziójához tartozó Hálózatautomatizálási Üzletág vezetője. – A két cég között létrejött erős partneri kapcsolat hozzájárul Japán villamosenergia-rendszerének fejlődéséhez és digitalizációjához, melynek célja egy erősebb, okosabb és zöldebb hálózat kialakítása.

 

Az ABB MMS-rendszerét jövőbe mutató, innovatív kiegyenlítő villamosenergia-piaci megoldásként fogadták el szerte Európában és Észak-Amerikában. Azon túl, hogy ez a bevált megoldás a rendszer hatékony és fenntartható működését biztosítja, a villamosenergia-rendszer megbízhatóságát is szinten tartja.

 

Miután a Hitachi és az ABB 2017 decemberében partnerségi megállapodást kötött, több szoftvermegoldás – köztük az MMS – közös fejlesztését indította el. A két cég erre a meglévő kapcsolatra támaszkodva mindent megtesz azért, hogy megfelelően reagáljon a japán villamosenergia-rendszer digitalizálásának szükségességére. A partnerség keretein belül erősségeiket felsorakoztatva együtt kívánják támogatni Japán közműcégeit és energiavállalatait. Ezek az erősségek a Hitachi-féle technológia és know-how, melyre a cég a legkülönfélébb villamosenergia-berendezések és -rendszerek szállítása során tett szert Japánban, valamint az ABB bevált szoftvertechnológiája ötvöződéséből származnak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09