A természetes fény és a beépíthető lámpák

forrás: Prím Online, 2019. október 16. 20:46

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

Az egyensúly megteremtése

 

Nincs olyan lakás vagy ház, amelynek a lakóterei ne rendelkeznének egy-egy fő fényforrással, ezekkel a lámpatestekkel kiválóan bevilágíthatjuk a szobáinkat. Viszont szembe találhatjuk magunkat azzal a problémával, hogy túl nagy az a helyiség, amelyet be kívánunk világítani. Ilyenkor szóba jöhetnek az irányított fénnyel rendelkező beépíthető lámpák, melyekkel két legyet is üthetünk egy csapásra. Egy jó választással nemcsak a praktikusságuknak örvendhetünk, hanem kellemes hangulatba is burkolhatjuk otthonunkat.

 

A tervezőknek és gyártóknak köszönhetően ma már igen szerencsés helyzetben vagyunk, a beépíthető lámpák széles skálájából választhatunk, melyekkel igazán egyedi megvilágításba helyezhetjük konyhánkat, nappalinkat és lakásunk szinte bármely pontját. A fényforrások kiválasztásakor mindig vegyük figyelembe az otthonunk stílusát, hiszen a tökéletes egyensúly megteremtéséhez a fények mellett a berendezési tárgyak összhangjára is szükség van. 

 

A beépíthető spotlámpák a design jegyében

 

A designerek jóvoltából ma már óriási spotlámpa választékkal találhatjuk szembe magunkat, ennek köszönhetően pedig már csak a fantáziánkra kell bízni, hogy milyen típussal szereljük fel az otthonunk helyiségeit. Léteznek a már hagyományosnak mondható kör alakú spot lámpák mellet négyzetes alakúak és egyéb alakzatot követő formájúak is. Választhatunk króm, bronz vagy akár fehér színűeket, lakásunk berendezésétől és színvilágától függően.

 

Az Alkonylámpánál kapható beépíthető spotlámpák alkalmazása sokoldalúságra enged következtetni, hiszen funkcionalitása alapján nemcsak kiegészítő fényként, hanem általános világításként is tekinthetünk rájuk. Egy alacsony belmagasságú helyiségben többféle megoldással is próbálkozhatunk, hogy optikailag megnöveljük a teret. Erre nagyszerű megoldásként kínálkozik a mennyezetbe beépíthető spotlámpák elhelyezése is.

 

Széleskörű felhasználásuknak köszönhetően kitűnő választás lehet konyhapultunk és konyhaszekrényeink irányított megvilágítására is. 

 

Figyelem!A beépíthető spotok helyét jó előre gondoljuk át és pontosan tervezzük meg, mert nehezen helyezhetők át más helyre. Szakértelemmel és színes választékkal várnak téged is a cég weboldalán.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05