A Fujitsu és a Qumulo közös nagyvállalati fájltároló megoldásokkal lép piacra

forrás: Prím Online, 2020. január 29. 13:17

A strukturálatlan adatok mennyiségének robbanásszerű növekedése a digitális kor egyik legnagyobb kihívása. A digitális vállalkozások egyre több olyan információt kezelnek, amelyeket különféle helyszíneken és alkalmazásokban kell tárolni és elérni. A Fujitsu a hibridfelhő-alapú adattárolás egyik vezető vállalatával, a Qumulóval* közösen azon dolgozik, hogy egyszerre tudja biztosítani ügyfeleinek a horizontálisan bővíthető (scale-out) helyi NAS-tárolók biztonságát és megbízhatóságát és a felhőalapú adattárolás rugalmasságát és költségelőnyeit.

Az új partnerkapcsolatnak köszönhetően a szervezetek könnyebben megbirkózhatnak a minden eddiginél gyorsabb ütemben keletkező, folyamatosan duzzadó adattömeggel. A Fujitsu a Qumulo hibridfelhő-alapú adattárolási szoftverét saját portfóliójába beépítve olyan modern fájltároló megoldást hoz létre, amellyel a strukturálatlan adatok konszolidálhatók, láthatóvá tehetők, feldolgozhatók és tartósan megőrizhetők.

 

Az adattömeg példátlan növekedésének hátterében főként a multimédiás tartalom, a térfigyelő kamerák, a lézeralapú távérzékelés (LIDAR), a diagnosztikai képalkotás és az IoT terjedése áll. A strukturálatlan adatokat gyakran eltérő földrajzi helyszíneken tárolják (a hálózat peremén, középpontjában vagy éppen a felhőben), így az IT-vezetők nehezen tudják ezeket az adatokot online elérhetővé tenni – az egyes alkalmazások számára megfelelő sebességgel. 

 

A strukturálatlan adatok mennyisége várhatóan megháromszorozódik

A Gartner elemzőcég előrejelzése szerint a vállalatoknál átlagosan háromszoros növekedés várható a tárolt strukturálatlan adatok mennyiségében 2019 és 2024 között**. Ez különösen nagy problémát jelent a régebbi horizontálisan és vertikálisan bővíthető (scale-out és scale-up) tárolómegoldások számára, amelyek nem a jelenlegi adatvolumen, fájltípusok, alkalmazások, feladatok és osztott környezetek támogatására készültek. 

 

„A vállalatoknak többé nem kell több megoldást telepíteniük a strukturálatlan adatkörnyezet skálázhatóság, teljesítmény és felhőkapacitás terén támasztott követelményeinek teljesítéséhez” – mutatott rá Gregg Machon, a Qumulo globális értékesítési csatornákért felelős alelnöke. „A Qumulo hibrid fájltároló szoftverét úgy alkottuk meg, hogy hatékony, nagy teljesítményű és gazdaságos hozzáférést nyújtsanak az adatokhoz a felhőalapú és az adatközpontban futó alkalmazások számára. Most azon dolgozunk, hogy elérhetővé tegyük a Fujitsu hűséges felhasználói közössége számára a két vállalat közös innovációját.”

 

A Qumulo szoftverével a Fujitsu felhőnatív tárolóvá alakítja a nagyvállalati scale-out hálózatot. Ez összhangban áll a Fujitsu filozófiájával, mely szerint a vállalat a digitális átalakulás központi elemeként, egykapus támogatást kínál ügyfeleinek minden adattárolási és adatvédelmi igény kielégítésére.

 

„A Qumulóval kiépített partneri együttműködéssel a Fujitsu az adatközponti tárolók teljesítménybeli, biztonsági és nagyvállalati funkcióit kiterjesztve lehetővé teszi, hogy ezek a megoldások natív módon fussanak a hibrid IT-környezetben. Zökkenőmentesen automatizáljuk az adatok helyszíni és felhőkörnyezetek közötti mozgatását – eltávolítva ezzel a digitális átalakulás útjában álló egyik fő akadályt. A helyszíni és felhőalapú adattárolás megfelelő kombinációjával ügyfeleink jelentős költségmegtakarítást érhetnek el hosszú távon” – nyilatkozta Olivier Delachapelle, a Fujitsu Europe termékkategóriáért felelős vezetője.

 

A Fujitsu és a Qumulo lehetővé teszik a fájltároló fürtök problémamentes skálázását az adatközpontban és a felhőben. A Qumulóval kiépített partnerkapcsolat révén a Fujitsu ügyfelei egyszerűbben, zavarmentesen skálázhatják fájltároló fürtjeiket. Ráadásul az összes adatot valós időben láthatják és felügyelhetik. 

 

__________________

* A Gartner nemrég a „vezetők “(leaders) szegmensébe sorolta a Qumulót az osztott fájlrendszerek és az objektumalapú tárolás piacáról készített Magic Quadrant felmérésében (Magic Quadrant for Distributed File Systems and Object Storage). A felmérés szerzői: Julia Palmer, Raj Bala és Chandra Mukhyala

** Forrás: Gartner Magic Quadrant for Distributed File Systems and Object Storage, 2019. szeptember 30.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05