Három vidéki rádiós frekvenciára lehet pályázni

forrás: Prím Online, 2020. január 31. 18:32

Egy kecskeméti, egy siklósi és egy szigetvári frekvencia pályázati felhívását véglegesítette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A grémium a Karc FM Média Kft.-t nyilvánította nyertessé a Kaposvár 97,5 MHz frekvencia pályázatán, és helytelen korhatár-besorolás miatt bírságot szabott ki a Rádió 1 szolgáltatójára.

 

Rádiós döntések

A grémium véglegesítette és honlapján pénteken teszi közzé a Siklós 88,6 MHz és a Szigetvár 98,9 MHz helyi, valamint a Kecskemét 97,7 MHz körzeti rádiós frekvenciák pályázati felhívásait közösségi jellegű használatra. Az ajánlatokat március 5-én, március 6-án, illetve március 11-én lehet majd benyújtani. 

 

A testület döntése szerint a Kaposvár 97,5 MHz helyi frekvencia közösségi használatára kiírt pályázati eljárás nyertese a Karc FM Média Kft., vételkörzet-bővítéssel közvetítve budapesti, székesfehérvári, tatabányai, dunaújvárosi, balatonfüredi és győri Karc FM jogosultságok adásait. A frekvencián 2020. március 20-ig még a Lánchíd Rádió Kft. Karc FM Pécs műsora hallható. 

 

A Körmend 99,8 MHz helyi frekvencia kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázat alaki vizsgálatában a Médiatanács hiánypótlásra szólította fel az egyedüli pályázó Rádió 8 Körmend Kft.-t.

 

A grémium engedélyezte a Hold Reklám Kft.-nek, hogy – a szolgáltató kérelmére – esedékes médiaszolgáltatási díját részletfizetésben teljesítse. A Médiatanács gyakorlata szerint olyan médiaszolgáltatók részesülhetnek részletfizetési kedvezményben, amelyek fizetési készsége és képessége megalapozott, és még nem részesültek korábban olyan részletfizetési kedvezményben, amelynek ne tettek volna eleget.

 

Médiafelügyeleti döntések

A Médiatanács a Rádió 1 szolgáltatóját – hallgatói bejelentés után indított – hatósági eljárásában a gyermekvédelmi szempontokat figyelembe véve 350 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte, amiért a Balázsék című, 12 éven aluliaknak nem ajánlottként besorolt műsorban egy augusztusi reggelen egy hallgatói levelet beolvasva úgy beszélgettek egy tanár elleni, egykori ízléstelen bosszúállásról, hogy azt kedvező színben tüntették fel, és azt a műsorvezetők nem ellenpontozták, nem fogalmaztak meg ellentétes véleményt. A 12 éven aluliaknak nem ajánlott műsorszámok kizárólag este 9 és hajnali 5 óra között kerülhetnek adásba, 16-os korhatár-jelzéssel.

 

A Médiatanács megvizsgálta azt az állampolgári bejelentést, melyet a Hír Tv-n futó Sajtóklub 2019. november 25-ei adása miatt tettek, amelyben a műsorvezetők Kocsis-Cake Olivio országgyűlési képviselőről beszélgettek. A testület megállapította, hogy a műsorszám elsősorban nem a politikus származásával, hanem közszereplőként tett nyilatkozatával kapcsolatban fogalmazott meg bírálatot, amely egyéni érzékenységet sérthetett, de arra nem volt alkalmas, hogy az emberi méltóság alapjogát sértse, ezért a testület nem indít eljárást az ügyben. A hivatal azt is megvizsgálta, hogy megjelent-e olyan vélemény a műsorban, amely gyűlöletkeltésre alkalmas vagy kirekesztésre buzdít, és megállapította, hogy ilyen hatást, értelmezést a műsor nem válthatott ki.

 

A román társhatóság a médiahatóság által továbbított bejelentés alapján figyelmeztette a jogilag alá tartozó Mozi+ szolgáltatóját, mert a Logan – Farkas című filmet nem megfelelő korhatár-besorolással és nem jó időpontban sugározta egy októberi időpontban: este hétkor adta a filmet, pedig 16-os karikával, kizárólag 21 órától kerülhetett volna műsorba.

 

A Médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05