Távmunka és virtuális rendezvények: a vállalkozásokat életben tartó megoldás

forrás: Prím Online, 2020. március 16. 13:27

A világszerte bevezetett egészségügyi rendelkezések és utazási korlátozások következtében az otthoni munkavégzés, tanulás és a virtuális rendezvények nélkülözhetetlenné váltak azokban az iparágakban és területeken, ahol ez a fajta kommunikáció megvalósítható. 

A jelenlegi helyzet egyetlen átmeneti megoldása az átállás fizikai környezetből virtuálisba. Egy olyan vészhelyzeti terv kialakítása, amely az egyszerű videokonferenciák helyett tárgyalások és képzések lebonyolítására, illetve a munkatársak beszámolóinak követésére használja a távoli platformokat.

 

Megfelelő munkaállomások

A sikeres átállás első lépése a megfelelő munkaállomások kialakítása. A szükséges eszközök nélkül a szellemi munka nem valósul meg hatékonyan. Fontos, hogy minden egyes elem zökkenőmentesen működjön együtt, beleértve a felhőt, a processzorokat, a monitorokat, a grafikus eszközöket, a szoftvereket és egyebeket.

 

A szükséges szoftverek az iparágtól és a munkakörtől függően eltérhetnek. Ha a rendszer nem áll készen arra, hogy bárhol és bármikor futtatni tudja a szükséges alkalmazásokat, az eredménytelen munkához, többletköltségekhez és időpazarláshoz vezethet. A Dell Technologies vezető szoftvergyártókkal együtt teszteli az iparág legjobb alkalmazásait, így biztosítja a precíziós munkaállomásai kompatibilitását.

 

 

Adatbiztonság

Ha a megfelelő munkaállomások már rendelkezésre állnak, az informatikai vezetők számára a zökkenőmentes távoli munkavégzés biztosításának egyik következő lépése a biztonság kialakítása. Az adatok, szerverek és a kommunikáció védelme a távoli munkavégzés során enyhén szólva problematikus lehet, de a megfelelő megoldás garantálja a bizalmas adatok és dokumentumok biztonságát, bárhol is dolgozzanak az alkalmazottak.

 

A felkészülés elengedhetetlenné vált

A virtuális tárgyalások a globális járványtól eltekintve is egyre inkább a mindennapi üzleti élet részévé válnak. Részben azonban továbbra is kihívást – ha nem egyenesen frusztrációt – jelentenek, mert a vállalatok nem ismerik fel kellőképpen a digitális megoldások gyors és átfogó térnyerését, majd késve fejlesztik ki a megfelelő digitális architektúrát és infrastruktúrát.

 

A megfelelő eszközökkel és biztonsági intézkedésekkel a virtuális tárgyalások hamar valósággá válhatnak, így az alkalmazottak rugalmasabban dolgozhatnak, a vállalatok és a csapatok pedig gördülékenyen, minimális költségekkel működhetnek együtt. A virtuális értekezletek lehetővé teszik a cégeknek a könnyebb alkalmazkodást amikor egy utazás nem lehetséges, és mivel a COVID-19 hatása mindenkinél elsődleges fontosságú, ez még sosem volt ennyire aktuális és kritikus jelentőségű.

 

Mivel a Dell Technologies számára semmi sem fontosabb, mint a csapatának, az ügyfeleinek, a partnereinek és a beszállítóinak az egészsége és biztonsága, a vállalat úgy döntött, hogy a jelenlegi COVID-19 terjedésével kialakult helyzet miatt az egyik legnagyobb évente ismétlődő eseményét, a 2020-as Dell Technologies World rendezvényt virtuálisan tartja meg.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05