Május 15-ig lehet nevezni a MagentaFilm Fesztiválra

forrás: Prím Online, 2020. május 6. 12:39

Idén – a globális helyzethez igazodva - az online térben rendezik meg a Prof. Karl Bardosh, a mobilfilmgyártás úttörőjének nevéhez köthető  MagentaFilm Magyar Mobilvideó Fesztivált, és a fesztivál keretében kiírt pályázat kiemelt témáját is ez a mindannyiunk életét befolyásoló szituáció adja: a koronavírus-helyzet egyéni szemszögből.

A fesztivál online megvalósításában és széles elérésének biztosításában nagy szerepet játszik a Telekom mint főtámogató, a magas szakmai színvonalról pedig a rangos zsűri gondoskodik.

 

A zsűri tagjai: 

  • Zsűrielnök: Prof Karl Bardosh – rendező, egyetemi tanár, a New York Egyetem Film/TV Tanszékén a Telefonos Filmezés kurzus vezetője,
  • az Amerikai Magyar Televízió igazgatója
  • Kalamár Tamás – producer - showrunner, Bátrak földje (RTL)
  • Kardos Sándor – Kossuth-dijas operatőr
  • dr. Kollarik Tamás – igazgató, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
  • dr. Muhi András - Oscar-jelölt filmproducer, CEO, FocusFox
  • dr. Szekfű András, PhD. - c. egyetemi tanár, filmtörténész, NFI Filmarchívum
  • dr. Takó Sándor - CEO, Film Hungary
  • Pentelényi László – igazgató, Francia Új Hullám Kiadó
  • A zsűri Telekom által delegált társelnöke: Kovács András Péter - marketingkommunikációs vezető

 

 

 

A részletes pályázati kiírás és információk a fesztivál állandóan frissülő Facebook oldalán olvashatók, továbbá itt tekinthetők meg a Telekom mobiltelefonos filmkészítésről szóló, ismeretterjesztő mentor live-jai is a következő ütemezésben:

  • Május 6. 15.30 -    Karl Bardosh professzor rendező, egyetemi tanár
  • Május 8. 10.00 -    Deák Kristóf Oscar-díjas rendező
  • Május 13. 10.00 - Regős Ábel rendező

 

Pályázni május 15-ig lehet max. 3 perces, mobillal rögzített videók formájában, a leadott pályamű műfaja nem kötött, az lehet dokumentumfilm, rövidjátékfilm, zene klip vagy animációs film. Az elkészült rövidfilmeket WeTransfer, vagy Google Drive linkekként várja a Fesztivál zsűrije a palyazat@magentafilmfeszt.com címen. A versenyből automatikusan kizárásra kerülnek a pornográf, politikai és vallási témájú alkotások, az a szervezők kérik az alkotókat, hogy a szociális távolságtartás érdekében legalább 1.5-2 méter távolságra legyenek egymástól azok, akik a forgatáson részt vesznek, illetve tartsák szem előtt a további, hivatalosan közzétett szabályokat is.

 

A zsűri  által kiválasztott 10 legjobb filmet bemutatják a New York-i Egyetem telefonfilmes seregszemléjén, valamint ezen filmek nevezésre kerülnek a GlobalShortfilmAwards mobilfilm kategóriájában. A 10 legjobb film alkotói között egy DJI Osmo képstabilizátor is gazdára talál. Amennyiben arra érdemes alkotás érkezik a pályázatra, a Telekom az alkotóval egy maximum bruttó 1 000 000Ft értékű szerződést köt, melynek révén a kiválasztott pályamű bekerülhet a Telekom reklámszpotjába, emellett pedig a MagentaKraft nevű platformján keresztül bruttó 350, 180 és 60 ezer forintos különdíjakkal is jutalmazza azokat a pályázókat, akik filmjükben a digitalizáció adta megoldásokat keresik, illetve bemutatják a digitális összefogás erejét a jelenlegi kényszerű izoláció közepette.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09