Új online társkereső indult romáknak

forrás: Prím Online, 2020. június 30. 09:30

Kevés magyar társkereső oldalt találunk a palettán, ahol egy kisebbség tagjai is egymásra találhatnak. Már csak ezért is hiánypótló a frissen indult romaszerelem.hu. Az ingyenes oldal kifejezetten támogatja a vegyes párok létrejöttét, így szeretettel várják a nem romákat is.

Mindannyian tudjuk: ma már teljességgel bevett dolog a neten ismerkedni. A jól ismert appok hátulütője viszont, hogy csupán a kor, nem és távolság alapján ajánlanak partnert. Ez komoly hátrány azoknak, akik egy szűkebb körön belül keresik a szerelmet.

 

Ilyenek lehetnek a romák is, akik eddig nem használtak kifejezetten nekik készült, őket célzó társkereső oldalt. Pedig nem elhanyagolható a roma szinglik száma Magyarországon, hiszen a lakosság közel egytizede, 900 ezer ember vallja magát cigánynak.

 

De vajon van-e valódi igény egy ilyen szolgáltatásra? A számok beszédesek: egy friss kutatásból kiderült, a cigányság közel fele ismerkedik az interneten. Arra a kérdésre pedig, hogy szintén roma társat keresnek-e maguk mellé, a megkérdezettek közel fele válaszolt igennel.

 

“Megérett a helyzet arra, hogy akárcsak a legtöbb nyugati országban, Magyarországon is külön társkereső oldalt kapjon a legnagyobb velünk élő kisebbség” - fogalmazott Györfi András, a romaszerelem.hu alapítója. Mostantól bárki regisztrálhat az ingyenes, könnyen használható felületre, ahol az országhatáron kívül és belül is ismerkedhetünk.

 

Egymásra találhatnak a romák és nem romák is

Mennyiben más a kapcsolat egy romával? - merül fel a kérdés a kívülállókban, hiszen az évszázadok óta velünk élő cigány kultúra sok titkot rejt az átlagember számára. A cigányok mindig is úgy éltek a köztudatban, mint különös csáberővel bíró férfiak és nők. Hogy ez valóban így van-e, azt most magunk is megtapasztalhatjuk: a kutatásból világosan látszik, hogy a romák részéről óriási a nyitottság a vegyes kapcsolatok iránt.

 

A cigányok 20 százaléka nem tartja kizártnak, 37 százaléka pedig kifejezetten vágyik rá, hogy kapcsolatra lépjen egy nem romával. Több, mint felük arról számolt be, hogy már volt ilyen szerelem az életében. Sőt: az igennel válaszolók többsége éveket töltött nem roma párjával.

 

A kutatásból kiderült: maguk a romák is úgy vélik, a velük való kapcsolatban sokkal több a szenvedély! A válaszadók közel fele válaszolt így a kérdésre, de azok sem sokkal maradtak el mögöttük, akik szerint az ilyen szerelmek jóval viharosabbak, mint az átlag. Aki tehát szereti és meri is megélni a nagy érzelmeket, az egy cigány partner mellett garantáltan nem fog unatkozni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MOL nyerte a funkcionális átalakítás nagydíját az SAP Quality Awards versenyen

Az üzleti transzformáció a folyamatosan változó környezetben elengedhetetlen. Az SAP éppen ezért immár tizennegyedik alkalommal díjazza azokat az üzleti átalakítást megvalósító vállalatokat, amelyek élen járnak a változásban, és jó példaként szolgálnak a sikeres bevezetésben. Az SAP Quality Awards egyik nagydíját idén a magyar MOL nyerte el. 

2024. május 13. 17:40

A Thermaltake bemutatja a The Tower 300 mikro toronyházat

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. Most egy új mikro-ATX házzal egészült ki – a The Tower 300-zal – egészült ki a sorozat, jellegzetes nyolcszögletű megjelenéssel, és lehetővé téve a hagyományos függőleges és az egyedi vízszintes elhelyezést.

2024. május 13. 16:04

K&H: ismét a legjobb digitális bank Magyarországon

A K&H Csoport az egymást követő második évben, 2024-ben is elnyerte a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját. Az indoklásban a K&H innovatív digitális pénzügyek terén játszott úttörő szerepét emelték ki, különös tekintettel a világszínvonalú és könnyen kezelhető mobilbankra, valamint a hozzá kapcsolódó, a szektorban itthon elsőként beszédhanggal is és magyarul kommunikáló digitális pénzügyi asszisztensre, Kate-re. 

2024. május 13. 14:31

Kreditbeszámítással érkezhetnek az Audi Hungaria Iskolaközpont tanulói a Széchenyi-egyetemre

Együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem az Audi Hungaria Iskolaközponttal május 8-án. Ennek értelmében az iskola duális szakképzésének tanulói az egyetem gazdálkodás és menedzsment, valamint kereskedelem és marketing alapszakán élhetnek a kreditbeszámítás lehetőségével, ami a tanulmányi idő jelentős lerövidülését is jelentheti.

2024. május 13. 12:59

Az AI kutatja a kritikus ásványkincseket is

Közel 1 millió amerikai dollárral zárta az újabb befektetési körét a Beholder. Ennek köszönhetően lett az AI-alapú, kritikus ásványkincsek feltárásában élenjáró ukrán startup finanszírozója az EIT InnoEnergy, a Rockstart Energy és az STRT. A friss források bevonásával a vállalat felgyorsíthatja a kutatómunkáját és a mesterséges intelligencia-eszközeire alapozva segítheti a zöld energiaátmenethez szükséges kritikus nyersanyagok kitermelését.

2024. május 13. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36