A Fujitsu új szolgáltatásokat vezet be a hibrid IT környezet optimalizálásához

forrás: Prím Online, 2020. július 24. 16:37

A Fujitsu most bevezetett két új állapotfelmérő szolgáltatása segítségével a vállalatok azonosíthatják az adatvezérelt átalakulás kiinduló állapotát. A nagy teljesítményű, új eszközökre és egységes analitikára épülő, fix áras SystemInspection szolgáltatások átfogó architekturális nézetet biztosítanak a teljes hibrid IT-környezet fizikai és logikai adatvagyonáról.

A szolgáltatások részeként a vállalat egészére kiterjedő pillanatfelvétel készül, amely az összes rendszerelemet ábrázolja, így felmérhető a digitális átalakulásra való felkészültség. Az átalakulási projektjüket a teljes infrastruktúra stressztesztelésével indító ügyfelek ennek alapján ütemtervet állíthatnak össze a digitális átalakuláshoz. 

 

A Fujitsu SAP-megoldásokhoz szánt SystemInspection szolgáltatása leltárt készít a működő SAP-környezetekről, és holisztikus képet ad a teljesítményről és az erőforrások kihasználtságáról. A Fujitsu adattároláshoz szánt SystemInspection szolgáltatása egységes képet ad a heterogén fizikai és virtuális tárolókörnyezetről, a helyben telepített és a felhőalapú rendszereket is ideértve. 

 

A meglévő DataInspection és SystemInspection konstrukciókat kiegészítő, új SystemInspection szolgáltatások tovább bővítik azoknak az eszközöknek a körét, amelyek segítségével a Fujitsu ügyfelei egyszerűen azonosíthatnak új lehetőségeket teljesítményük javítására és költségeik csökkentésére – a teljesítmény szűk keresztmetszeteinek megszüntetésével és a rendszerkihasználtság javításával. A szolgáltatás keretében az adatok és a hardverek konszolidálására adott javaslatok az ügyfelek valós munkaterhelésére épülnek, és figyelembe veszik az SLA-szinteket. 

 

 

A stressztesztelés azonosítja az átalakulás követelményeit 

A hálózat peremétől az adatközponton át a felhőig terjedő IT-környezettel rendelkező nagyvállalatoknak már a rendszerkörnyezet felmérése is jelentős kihívás. Az infrastruktúrák stressztesztelésével a nagyvállalatok azonosíthatják az átalakuláshoz szükséges frissítéseket és fejlesztéseket. A kiegyensúlyozott rendszer a szűk keresztmetszetek kiiktatásával a tőkeköltségeket helyezi előtérbe, az elavult rendszerek azonosításával és használatuk beszüntetésével mérsékli a kockázatot, továbbá megerősíti az adatbiztonságot és az auditmegfelelést. 

 

A Fujitsu új szolgáltatásaival a nagyvállalatok azt is megtervezhetik, hogyan kezelik majd az egyre duzzadó adatáradatot. Az adatrobbanás még komplexebbé teszi majd a helyi telepítésű és/vagy a felhőben működő SAP-környezetek, mentési és a tárolórendszerek kezelését.

 

  • A FUJITSU SAP-megoldásokhoz szánt SystemInspection szolgáltatása átfogó, részletes pillanatfelvételt készít az SAP infrastruktúrakörnyezetről, ideértve az SAP HANA adatbázis-rendszerek elemzési analitikáit.
    A több szállítót és megoldást is érintő műszaki szűk keresztmetszetek és anomáliák észlelésével és megszüntetésével a szolgáltatás azonosítja az SAP-infrastruktúrák optimalizálásának lehetőségeit. Ilyen lehetőség lehet az SAP-rendszer adaptálása vagy új infrastruktúra bevezetése. A helyi és felhőalapú rendszerkapacitás kezelését és tervezését középpontba állító eszköz a TCO optimalizálását is elősegíti. 
    A szolgáltatás eredményeképpen a vállalat világos képet kap az aktuális terhelésről és teljesítményről, például javaslatokat a tőkeigényes tároló- és SAP-rendszerek kihasználtságának optimalizálására, valamint az erőforrások konszolidálására és/vagy áthelyezésére a valós terhelés és meghatározott SLA-k alapján. 

 

  • A FUJITSU tárolókhoz kínált SystemInspection szolgáltatása segítségével azonosíthatók és megszüntethetők az információs szigetek és az adatbiztonsági kockázatok. A szolgáltatás akár 30 ezer egyedi adatpont adatait elemzi és korrelálja a biztonsági mentéseknél, tárolóknál, gazdagépeknél, hypervisoroknál és tárolóhálózatoknál, majd az eredményeket egyetlen konzolon konszolidálva, homogén képet mutat a tároló- és mentési rendszerekről. Egyedi irányítópultokkal támogatja az erőforrások optimalizálását és a működési költségek csökkentését. 
    A szolgáltatás egyben segít előre jelezni a hibákat, enyhíteni az SLA-k nem teljesülésének kockázatát, és összehangolni az SLA-kat az üzleti célokkal. A hibrid IT-környezetekről készített, észszerűsített elemzési jelentés kiiktatja a több órás manuális kutatási folyamatokat, csökkenti a felhasznált tároló-erőforrások mennyiségét és konszolidálja az eszközöket. Az ügyfelek így a gyakorlatban is hasznosítható következtetésekre jutva észszerűsíthetik az auditálási és megfelelési igényeket, egyszerűsíthetik az adatbiztonságot, tovább csökkenthetik az szabályütközések és az emberi hibák előfordulását.

 

„A hibrid IT-környezetek növelik a költségeket és a komplexitást. Arra kényszerítik az ügyfeleket, hogy különböző szállítók több pontszerű eszközét használják. A Fujitsu hibrid IT-környezetekhez szánt két új szolgáltatásával teljes képet alkothatunk az IT-környezetekről – még a hálózat peremét, középpontját és a felhőt egyaránt lefedő, komplex kialakítás esetén is. A Fujitsu egyedülálló, hardversemleges módon képes elemezni az SAP-környezeteket, és végponttól végpontig terjedő, korrektív adatközponti megoldásokat biztosít. Így az ügyfelek olyan technológiafejlesztési ütemtervhez jutnak hozzá, amely egyedülálló módon, minden egyes SAP-környezet architektúrájára alkalmazható” – mutatott rá Marcus Schneider, a Fujitsu adatközponti termékek értékesítéséért felelős európai vezetője. 

 

A Fujitsu SystemInspection szolgáltatásai ahhoz a szélesebb hibrid IT-szolgáltatáskínálathoz tartoznak, amelynek segítségével az ügyfelek megteremthetik a helyben telepített, nyilvános és privátfelhős infrastruktúrák, valamint a hálózat peremén, középppontjában és a felhőben végzett feladatok összhangját.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05