Nagyvállalatokkal közösen dolgoznak az agrár startupok

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 8. 13:20

Folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara inkubációs programja; 2020 szeptemberében indul a második NAK TechLab inkubátor, amely egyedülálló lehetőség arra, hogy a startupok vezető nagyvállalati partnerekkel dolgozzanak a piacot meghódító megoldásaikon. A programba 2020. augusztus 30-ig lehet jelentkezni.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Design Terminal támogatásával 2019-ben elindította a NAK TechLab startup inkubációs programot, ahol tehetséges fiatal fejlesztők kapnak szakmai támogatást az agrár technológiák kifejlesztéséhez és piacra segítéséhez. 

 

A NAK TechLab inkubációs program célja, hogy a leginnovatívabb megoldások megtalálják helyüket a hazai agrárszektorban és élelmiszeriparban, ezáltal versenyképesebbé, fenntarthatóbbá és környezettudatosabbá téve az iparágat és a piacot. A résztvevő startupok üzleti képzések, intenzív workshopok során, valamint agráripari, üzletfejlesztési és nagyvállalati mentorokkal dolgozva hozhatják lendületbe fejlesztésüket. Az inkubációs folyamatot a Demo Day zárja a harmadik hónap végén, ahol a sikeres projektek az agrárium döntéshozói előtt mutatkozhatnak be, így akár más vállalatokkal és befektetőkkel is kapcsolatba kerülhetnek.

 

A programhoz olyan nagyvállalatok csatlakoztak konkrét kihívások megfogalmazásával, mint az Auchan Retail Magyarország, az Axiál Kft., a Bonafarm Csoport, a Corteva Agriscience, a KITE Zrt., a SIÓ-Eckes Kft. vagy a Syngenta Magyarország. A három hónapig tartó programba bevont piaci szereplők kiemelkedő szerepvállalása megteremti a gyakorlatias és valós piaci problémák azonosítását, ezzel biztosítva a fejlesztések piacorientáltságát.

 

  

A kihívásokról és a jelentkezésről részletesen itt lehet olvasni.

 

Az inkubátor programban különböző szolgáltatásokat is kapnak a résztvevő startup csapatok; az Agrártudományi Kutatóközpont kutatási lehetőséget biztosít; technológiai partnereként a Vodafone a Narrowband IoT fejlesztésekhez nyújt szakértői és fejlesztői hátteret, kiterjedt értékesítési hálózatával pedig támogatja az érett megoldások elterjedését. A program időtartama alatt a három NASA-tudós által 2010-ben alapított, a világ legnagyobb képalkotó műholdjainak flottáját üzemeltető Planet hozzáférést biztosít azoknak a startup csapatoknak, akik műholdképekből gyűjtenek adatot.

 

A startup vállalkozásokat esetleges tőkebevonással is segíti a program; a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. konzultációs lehetőséget biztosít a résztvevő csapatoknak a program idején.

 

A NAK TechLab inkubációs programba a már érett, bevétellel és első ügyfelekkel rendelkező innovatív vállalkozások mellett az induló fázisú, a piacra lépés, illetve a korai növekedés szakaszában lévő vállalkozások jelentkezését is várják. A jelentkezésnek nem feltétele az agrárszakmai előképzettség vagy az agráripari tevékenység; bárki jelentkezhet, akinek digitális innovációja elősegíti a hazai mezőgazdaság fejlesztését.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36