230 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global a stratégiai partnereitől

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 12. 18:07

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona bejelentette, hogy sikeresen zárta a legutóbbi finanszírozási periódusát, a vállalat 230 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a globális stratégiai partnereitől.

Amellett, hogy a HMD Global az egyik vezető szereplője a hagyományos telefonpiacnak, sikeresen különbözteti meg magát a versenytársaktól az androidos kínálatával is. A Nokia okostelefonok prémium minőségű, skandináv dizájnnal rendelkeznek, melyet a vállalat európai öröksége inspirál, emellett kiemelkedő anyaghasználat és ZEISS lencsék jellemzik. A piacvezető megbízhatósági és biztonsági funkciók, mint a három éven keresztül vállalt havi biztonsági frissítések, illetve a két évig érkező Android szoftverfrissítések mutatják a vállalat elkötelezettségét az Android One iránt. A vállalat az egyetlen európai kulcsszereplője az okostelefonos piacnak, így a HMD Global egyre növekvő népszerűségnek örvend mind a nagyvállalatok, mind a végfelhasználók táborában, akik tiszta, biztonságos és naprakész okostelefonos élményre vágynak.

 

A befektetés tovább erősíti a HMD Global stratégiai vízióját, négy kulcsterületet érintve. Egyrészt segíti a vállalat missziójának teljesítését, hogy mindenki számára elérhető 5G okostelefonokat készítsen, kiemelt figyelemmel az Egyesült Államok szolgáltatóira. Másrészt a HMD Global tovább erősíti digitális ajánlatait a COVID-helyzet fényében. Ezek mellett a jelenlétét is fokozza a legutóbb bejelentett, gyorsan növekvő piacokon, mint Brazília, Afrika és India. Végül, ezzel a sikerrel zárt befektetési körrel erősíti vezető pozícióját azon hardvergyártók között, amelyek holisztikus mobilszolgáltatóként is működnek. Kizárólag 2020-at tekintve a HMD Global elindította a nemzetközi adatroaming szolgáltatását a HMD Connectet, továbbfejlesztette mobilos kibervédelmi funkcióit a Valona Labs eszközeinek felvásárlásával, és dedikált erőforrásokkal támogatta meg a szoftver, biztonság és szolgáltatások üzletágát az új kutatásfejlesztési központjával a finnországi Tampere városában.

 

A 2016-os indulását követően mostanra a HMD Global nyolc régió 91 országában van jelen, több mint 250 000 kereskedelmi egységben találhatóak meg a Nokia telefonok, melyekből mára több mint 240 millió került értékesítésre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05