Áfamentesen indít programozóképzést a Green Fox Academy

forrás: Prím Online, 2020. október 8. 17:28

Az új felnőttképzési törvény szerint azok a képzések lehetnek áfamentesek, amelyek megfelelnek a szakképzésért felelős miniszter által elfogadott és nyilvánosságra hozott programkövetelményeknek, valamint megkapták egy felnőttképzési szakértő előzetes minősítését. A Green Fox Academynek mind Java, mind JavaScript kurzusai teljesítették a feltételeket, így a novemberben induló szuperintenzív képzések már áfamentesen lesznek elérhetők a hallgatók számára. 

A gyors technológiai fejlődés következtében a munkaerőpiac is folyamatosan változik, ami az oktatást is komoly kihívások elé állítja. Annak érdekében, hogy a képzési rendszer képes legyen gyorsan lekövetni ezeket a változásokat, elegendő számú és megfelelő kompetenciákkal rendelkező szakember álljon rendelkezésre, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megújította a felnőttképzést.  

 

A január 1-jén hatályba lépő törvény egyrészt teljesen átalakította a képzési rendszer struktúráját, a mérhetőség növelése érdekében pedig szeptember 1-jétől kizárólag bejelentés vagy engedély alapján végezhető felnőttképzési tevékenység. A Green Fox Academy augusztus 12-én megszerezte a felnőttképzési engedélyt (felnőttképzési engedély száma:  E/2020/000006), ami megteremtette a lehetőségét annak, hogy áfamentesen indítson képzéseket. 

 

 

Új szemléletű programkövetelmények

A képzések munkaerőpiaci relevanciájának növelése mellett az új szabályozás célja volt többek között a kimenetvezérelt rendszer kialakítása. Ez azt jelenti, hogy a fókusz a képzés folyamatáról a kimenetre kerül át. Az ennek leképezérésre megfogalmazott programkövetelmények többek között a minimális és maximális foglalkozások számát, a záróvizsga követelményeinek leírását, valamint azoknak a munkaterületeknek a bemutatását tartalmazzák, amelyeket a sikeres végzést követően betölthetnek a hallgatók. 

 

Áfamentességet azok a képzések kaphatnak, amelyek megfelelnek az így megfogalmazott programkövetelményeknek, illetve megkapták egy felnőttképzési szakértő előzetes minősítését. A Green Fox Academynek mind Java, mind JavaScript technológiára épülő képzései teljesítették ezeket a feltételeket. “A bootcampek egyik nagy előnye, hogy nagyon gyorsan, agilisen tudnak igazodni a piac változásaihoz, a megjelenő új technológiai igényekhez. Nagyon örülünk annak, hogy az új szemléletű programkövetelmények - összhangban a minisztérium céljaival - biztosítják ezt a rugalmasságot” - emelte ki Bárdos Kristóf, a Green Fox Academy ügyvezetője, társalapítója. A junior programozókat képző bootcampnél már az idén novemberben induló online és on-campus szuperintenzív képzések áfamentesen lesznek elérhetők a hallgatók számára. A kimenetvezérelt rendszer rugalmasságának köszönhetően a képzések az eddig megszokott mentori keretrendszerben zajlanak, a tananyagban pedig sem minőségi, sem mennyiségi változtatásra nem volt szükség. Ezzel összhangban a felvételi követelmények is megmaradnak, a képzési folyamat részét képező záró értékelést továbbra is a Green Fox mentorai végzik, a képzést sikeresen teljesítők pedig a bootcamp által kiállított tanúsítványt kapnak. A tanúsítvány feljogosítja a képzés résztvevőit, hogy szakmai vizsgát tegyenek és államilag elismert szakképesítést szerezzenek. Képzésünk stabil tudást biztosít a vizsga letételéhez.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50