Megvannak a Deutsche Telekom IT Solutions ötletversenyének nyertesei

forrás: Prím Online, 2020. november 20. 16:39

A helyi mezőgazdasági termelőket és ügyfeleiket összekötő online platform, egy sürgősségi gyógyszerelosztó drón, egy idegen nyelvű beszédkészség-fejlesztő platform és egy a túlterhelt egészségügyi rendszert támogató drón nyerte a Deutsche Telekom IT Solutions a napokban megrendezett online nemzetközi ötletversenyét, a FutuRE:buildet. A felsőoktatásban tanulók számára nyitott háromnapos kreatív ideathon a pandémia alatti és utáni világ legégetőbb problémáira kereste a választ. Az értékes díjazás mellett a győztes projektek megvalósítását is támogatják a szervezők.

A Deutsche Telekom IT Solutions futuRE:build versenyén a résztvevők négy témakörben ötletelhettek és dolgozhattak ki innovatív, megvalósítható és fenntartható projekteket: oktatás, egészségügy, társadalom és gazdaság. A háromnapos versenyre összesen 57 pályamunkával neveztek a diákok 47 országból, a csapatban vagy egyéniben dolgozó 519 versenyző munkáját 47 neves mentor segítette az eseményen. 

 

Az oktatás kategóriáját a SPEAK projekt nyerte, egy olyan online platform, ahol a nyelvtanulás során a diákok idegen nyelvű beszédkészségének fejlesztése kerül előtérbe a lexikális tanulás helyett. Az egészségügy témakörben az AIRLIFE kezdeményezés győzött, amelynek fő célja a túlterhelt gyógykezelő rendszerek támogatása annak érdekében, hogy gyorsabban reagálhassanak az olyan életveszélyes helyzetekre, mint például a hirtelen szívleállás. A MedflY sürgősségi gyógyszerelosztó drón a szociális kategóriát nyerte meg, míg a gazdasági témakör győztes pályamunkája, a Sellio app nemcsak a saját témaköre, hanem a végső nyertest kiválasztó zsűri döntése alapján az összetett verseny győztese is lett. Az előremutató applikáció lényege, hogy egyetlen online platformon köti össze a helyi mezőgazdasági termelőket az ügyfelekkel, az árukat pedig egy szabadúszó futárflottával szállítja ki.

 

„Rengeteg innovatív, inspiráló ötlettel találkozhattunk a háromnapos verseny alatt mind a négy kategóriában. Büszke vagyok a résztvevő diákokra, akik mind releváns, nagyon aktuális társadalmi és gazdasági kihívásokra reflektáló, előremutató projekteket dolgoztak ki. Arra buzdítok minden résztvevőt, hogy folytassák a munkát, hogy sikerre vihessék nagyszerű kezdeményezéseiket” – mondta el a verseny kapcsán Erik Slooten, a Deutsche Telekom IT Solutions ügyvezető igazgatója. 

 

A legjobb projektek kategóriánként 2500 eurós díjazásban részesültek, az összetett verseny nyertese pedig további 2500 eurót vihetett haza. A Deutsche Telekom IT Solutions a nyertes koncepciók megvalósítását is segíti majd. 

 

Az online esemény nagykövete Mariya Gabriel, az Európai Unió innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztosa volt, a Deutsche Telekom IT Solutions inkubációs partnerei a Telekom Innovation Laboratories, a hub:raum és a MandoLab. A futuRE:build társszervezője a CraftHub.

 

A Junction felülete a versenyre beérkezett összes pályamunkával: https://app.hackjunction.com/projects/future-build-an-ideathon-for-the-future 

 

A futuRE:build weboldala, programja: https://www.deutschetelekomitsolutions.hu/futurebuild 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjazták az építőipar „rocksztárját”

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

2024. március 29. 15:16

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05