Megérkezett az új Fujitsu PRIMEFLEX Microsoft Azure Stack HCI

forrás: Prím Online, 2020. december 14. 15:20

A Fujitsu bemutatta PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI rendszerét. A már elérhető Azure Stack HCI operációs rendszer képességeit hasznosító, előkonfigurált hardver-és szoftvermegoldással a szervezetek modernizálhatják helyi telepítésű adatközpontjaikat. A PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI rendszer felhőnatív funkciókat és felhőszerű felügyelet biztosít, valamint közvetlen beépített kapcsolatot az Azure szolgáltatások felé a zökkenőmentesen működő hibrid IT-környezet kialakításához. A rendszer tovább bővíti a Fujitsu modern, hiperkonvergens környezetekbe szánt átfogó PRIMEFLEX megoldáskínálatát.

A Microsoft kifejezetten arra célra fejlesztette ki Azure Stack HCI operációs rendszerét, hogy az ügyfelek egyszerűen átálljanak a hibrid felhőre – beépített Azure csatlakozással, előfizetéses licenccel, valamint a kiterjesztett fürtöknek és a Kubernetes-képességeknek köszönhető, fejlett katasztrófa utáni visszaállítási funkciókkal. Az új operációs rendszerrel a szervezetek kényelmes felhőalapú szolgáltatásokkal (pl. mentés, visszaállítás, monitorozás, személyazonosság-kezelés, biztonság) kapcsolhatják  össze helyben telepített virtualizált alkalmazásaikat. Így teljes mértékben kiaknázhatják a számítási felhő előnyeit úgy, hogy közben helyben tárolják a kényes adatokat. Az ismerős felügyeleti eszközökkel kezelhető, Azure szolgáltatásként nyújtott megoldás használói egyszerűen kezelhetik a hibrid feladatokat, és a költségek kézben tartása mellett, rugalmasan skálázhatják IT-infrastruktúráikat.

 

Az egyik leggyorsabb módszer a vállalatoknak a felhőbe való skálázáshoz 

A Microsoft-partner Fujitsu azzal a céllal kínálja PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI rendszerét, hogy felgyorsítsa a hibrid felhőkörnyezetek bevezetését és támogassa működésüket. A robusztus, készre szabott architektúra minden hardvert és szoftvert tartalmaz az Azure Stack HCI-re épülő hibrid infrastruktúra kialakításához. A teljes körűen optimalizált és a Microsoft által is tanúsított komponenseket (számítási erőforrások, tárolók és hálózati csatlakozás) kínáló integrált rendszer tökéletesen áthidalja a szakadékot a helyi telepítésű és az Azure rendszer között a hagyományos és felhőnatív feladatok támogatásához. 

 

A PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI két szervernode-tól indul, és nagyvállalati szintig skálázható. A PRIMEFLEX sokféle felhasználási területre jó választás, ideértve a fiókirodai és edge rendszereket, a virtuális asztali infrastruktúrát (VDI), a nagy teljesítményű Microsoft SQL szervereket, a nagyvállalati virtualizációt és a konténeres alkalmazásokat. Integrált magas rendelkezésre állási szintje, katasztrófa utáni visszaállítási, biztonsági és felhőalapú mentési képességei folytán megbízható adatvédelmet nyújt, és kiiktatja a leállások okozta zavarokat az üzleti működésből. 

 

 

A Fujitsu globális Microsoft-rendszerintegrátorként és felhőmegoldás-szállítóként, a HCI-OS szolgáltatási modell szerint nyújtja a megoldásokat. Ez a modell szorosabb integrációt tesz lehetővé a Fujitsu hibrid és többfelhős szolgáltatásaival. Így igény szerint működő, önkiszolgáló számítási erőforrások hozhatók létre a meglévő alkalmazások migrálásához és modernizálásához, valamint az új felhőnatív alkalmazások bevezetéséhez. 

 

„A hiperkonvergens infrastruktúra az IT bevezetésének modern módja az adatközpontokban, a távoli irodákban és a hálózat permén. Az új PRIMEFLEX rendszerekkel a Fujitsu rugalmasabb szemléletet kínál az ügyfeleknek a hibrid felhő kialakításához. A szervezetek a változó üzleti igények kiszolgálására összpontosíthatnak, miközben integrált rendszerük optimalizálja az infrastruktúra-költségeket, egyszerűsíti a felügyeletet, és több feladat teljesítéséhez nyújt elegendő teljesítményt. A Microsoft Azure Stack HCI és a PRIMEFLEX alapértelmezett, ’by design’ jelleggel hibrid rendszerek. Gyors és egyszerű módszert kínálnak a helyi telepítésű adatközpont kiterjesztésére a felhőbe, és kiaknázzák a felhő által kínált összes előnyt” – mutatott rá Oliver Delachapelle, a Fujitsu európai termékértékesítési vezetője.

 

Talal Alqinawi, a Microsoft Azure Marketing üzletágának főigazgatója hozzátette: „A Fujitsu PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI jól példázza, hogyan tudják ügyfeleink kiterjeszteni adatközpontjukat a felhőbe, és felhasználni a Microsoft Azure Portalt a több fürtre kiterjedő képességek kezeléséhez és az olyan hibrid szolgáltatások felvételéhez, mint az Azure Backup, az Azure Monitor és az Azure Security Center. A vállalatok így tesztelt hardvereken és szoftvereken futó, valóban hibrid környezethez férhetnek hozzá, miközben a megszokott eszközökkel, folyamatokkal és készségekkel tovább üzemeltetik Windows- és Linux-alapú virtuális gépeiket az adatközpontban vagy a hálózat peremén.” 

 

Az új PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI mellett a Fujitsu továbbra is kínál integrált rendszermegoldást a Microsoft Windows Server 2019 rendszert futtató ügyfeleknek. Ezt a megoldást a továbbiakban a PRIMEFLEX for Microsoft Storage Spaces Direct márka alatt értékesíti.

 

Az előtesztelt és előintegrált Fujitsu PRIMEFLEX megoldások gyorsan bevezethetők, könnyen üzemeltethetők és költséghatékonyak. A különböző igényekhez igazodó sokféle lehetőség révén a szervezetek pontosan az elképzelésüknek megfelelő infrastruktúrát építhetik ki. A Fujitsu tanácsadási, telepítési és támogatási szolgáltatásokat is biztosít, és egykapus jelleggel szolgálja ki a támogatási igényeket. 

 

Ár és piaci bevezetés

Az új PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI 2021 elejétől a világon mindenütt rendelhető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05