Már lehet jelentkezni a Vodafone Digitális Díjra

forrás: Prím Online, 2021. február 11. 14:57

Immár harmadik alkalommal hirdeti meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a nagy sikerű Vodafone Digitális Díjat, mellyel célja, hogy ösztönözze és elismerje azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást. A 15 millió forint összdíjazású pályázatra idén olyan projektekkel lehet nevezni, melyek az oktatás, az egészségügy vagy a környezetvédelem területén könnyíthetik meg mindennapjainkat. A Vodafone Digitális Díj részletei itt érhetők el.

Az idei pályázati témák reflektálnak a minket pillanatnyilag körülvevő legfontosabb kihívásokra. Az innovációs versenyen bárki részt vehet, aki a fenti témákra tud reagálni egy már működő, de fejlesztendő projekttel vagy egy éppen bevezetés előtt álló digitális megoldással.

•   A Digitális Oktatás kategóriában olyan pályamunkákkal lehet pályázni, amelyek a technológia segítségével könnyebbé, hatékonyabbá vagy élményszerűbbé teszik a tanulást illetve az oktatást a diákok, a pedagógusok vagy a szülők számára. 

•   A Digitális Egészségügy kategóriában olyan megoldásokat vár a Vodafone Alapítvány, melyek a technológia segítségével hozzájárulnak az egészségügyi ellátás hatékonyabbá tételéhez vagy támogatják a digitális eszközök használatának népszerűségét az egészségügyi szektorban. 

•   A Bolygónk és Fenntarthatóság kategóriában olyan innovatív, digitális megoldásokat várnak, amelyek hozzájárulnak a környezettudatosság széleskörű elterjesztéséhez és a környezet megóvásához.

 

 

„Az idei kategóriák meghatározásakor is figyelembe vettük társadalmunk már meglévő és újonnan fellépő kihívásait, köztük a környezetvédelem kérdéskörét, illetve a világjárvány révén felmerült nehézségeket, melyek az oktatás és az egészségügy területén keletkeznek. Az elmúlt időszak rávilágított, hogy hatékonyabban kell fellépnünk ezeken a területeken, és saját vállalati tevékenységünk mellett a magánszemélyeket és a vállalkozásokat is arra kell ösztönöznünk, hogy felkarolják ezeket a társadalmunk működése szempontjából alapvető fontosságú területeket.” – mondta el Dr. Orbán Anita, a Vodafone Magyaroszág Vállati Kapcsolatokért Felelős Vezérigazgató-helyettese, az Igazgatóság tagja.

 

A Vodafone Digitális Díjra idén is várják mind a magánszemélyek, mind a vállalkozások – nonprofit szervezetek és startupok – jelentkezését. A pályázat összdíjazása 15 millió forint, ami kiemelkedőnek számít ma Magyarországon a vállalatok által kiírt pályázatok között. 

 

„A világjárvány hatására a telekommunikáció, a technológia minden korábbinál fontosabb szerepet tölt be az életünkben, hiszen ezek segítségével tudjuk tartani a kapcsolatot szeretteinkkel, tanulhatunk, dolgozhatunk. Az életünk talán már sohasem lesz olyan, mint korábban, de ez a most zajló változás egyben lehetőség is arra, hogy közösen egy jobb, fenntarthatóbb digitális világot teremtsünk. Épp ezért óriási szerepük van most azoknak a nagyszerű innovátoroknak, akik digitális megoldásaikkal az oktatás és az egészségügy jobbá tételét, valamint a fenntarthatóság megteremtését szolgálják.” – mondta el Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország Vezérigazgatója.   

 

 

2021-ben a Vodafone Digitális Díj zsűrijéhez digitális oktatási, egészségügyi és fenntarthatósági szakértők is csatlakoztak. Így Dr. Solymár Károly Balázs (a zsűri elnöke; Digitalizációért Felelős Helyettes Államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium) és Dr. Orbán Anita (Vállalati Kapcsolatokért Felelős Vezérigazgató-helyettes, az Igazgatóság tagja, Vodafone Magyarország) mellett az idei évben Litkai Gergely, a Dumaszínház tulajdonosa és produkciós vezetője, Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője, Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója, Dr. Erdős Sándor, Digitális Kórházi Angyal, valamint Váczi Dorka, Digitális Oktatás Angyal fogja értékelni a beérkező pályázatokat. 

 

„Soha nem látott mértékűre nőtt az igény azokra a digitalizáció területén dolgozó szakemberekre, akik ezt az összetett rendszert különböző szemszögből átlátják, és olyan megoldásokat alakítanak ki, amelyekkel az életünk jobbá, hatékonyabbá válik” – mondta dr. Solymár Károly Balázs. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára hozzátette: „Kulcsfontosságú feladatunk, hogy Magyarország az elsők között legyen az infokommunikációs, 5G-n alapuló szolgáltatások kialakításában és használatában egyaránt, ehhez pedig magasan képzett szakemberekre van szükségünk. A jövőt az olyan fiatal informatikusok alakítják, akik rugalmasak, innovatívak, és képesek ötleteiket folyamatosan továbbfejleszteni. Azt gondolom, hogy jó úton járunk, hiszen ezen célok elérését olyan kezdeményezések szolgálják, mint például a Vodafone Digitális Díj.”

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Európai akciók a kibocsátásmentességért

Az Európai éghajlati paktum 2020-ban jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére. Fontos eszköze annak a célkitűzésnek, hogy 2050-re Európa kibocsátásmentessé váljon, megalakulása óta már több mint tízmillió kilogramm szén-dioxid csökkenéshez járult hozzá.  A Paktum évről-évre különböző akciókat szervez, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésének fontosságára. Ebben az évben többek között fotópályázatot indít a környezettudatos cselekvések bemutatására.

2024. május 10. 09:55

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára. A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

2024. május 6. 19:53

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36