Hétfőtől Pápa helyi autóbusz-bérletei is megvásárolhatók a MÁV applikációban

forrás: Prím Online, 2021. március 14. 12:09

A MÁV-Volán-csoport közös fejlesztéseinek köszönhetően március 15-től már Pápa helyi autóbusz-bérleteit és a helyi napijegyet is meg lehet váltani a MÁV applikációjában és a MÁV-START pénztáraiban. Az utasok számára így gyorsabb és egyszerűbb lesz a vásárlás.

A MÁV és a Volánbusz közötti stratégiai együttműködés kiemelt célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. A MÁV-START és a Volánbusz elkötelezett a közös értékesítési ajánlatok folytatása iránt, aminek célja egy településeken és szolgáltatásokon átívelő, 21. századi közösségi közlekedési platform létrehozása. A tarifális átjárhatóság megteremtése azért is kiemelkedően fontos, mert a vasúttársaság által jelentősen fejlesztett, környezettudatos szolgáltatást a vasútállomástól távolabbra igyekvők is igénybe tudják venni.

 

A MÁV mobilalkalmazása 2020 nyarán bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal, amelyben több városi, térségi bérlet mellett már a pápai összvonalas havi, tanuló és nyugdíjas bérlet, valamint a napijegy is elérhető március 15-től. A helyi buszjáratokra nemcsak a MÁV applikációban, hanem a vasútállomás jegypénztáraiban is lehet majd bérletet és jegyet venni hétfőtől.

 

 

Dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: „A MÁV-Volán-csoport célja, hogy utasainak fenntartható, biztonságos, tiszta, környezet- és utasbarát közlekedési lehetőséget biztosítson. Azon dolgozunk, hogy vonzóbbá és versenyképesebbé tegyük a közösségi közlekedést. Terveink szerint 2022-re bevezetjük az összehangolt menetrendi kínálatot jelentő egységesített menetrendet, utasaink a közös bérlet- és jegyértékesítő felületen vehetik majd igénybe szolgáltatásainkat, valamint az összekapcsolt forgalomirányítás és utastájékoztatás is megvalósul. Kiemelt célunk, hogy létrejöjjön végre az egységes jegyrendszer, ennek egyik lépése, hogy a városi helyi autóbusz-bérletek is elérhetővé válnak a MÁV applikációban. Pápán március 15-től vásárolhatnak az utasok új módon helyi buszjegyet, -bérletet. Ezzel hétre nőtt azon városok száma, ahol elérhető ez a szolgáltatás, és terveink szerint, hamarosan újabb városok is bekerülnek a körbe. Bízunk benne, hogy a szolgáltatásaink fejlesztése újfent hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen válasszák a közösségi közlekedési eszközöket.”

 

dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója elmondta: ”A MÁV-Volán-csoport tagjaként a Volánbusz célja, hogy az önkormányzattal együttműködve minél magasabb színvonalú közösségi közlekedési szolgáltatást biztosítson. Ennek egyik eleme, hogy a helyi bérletekhez és napijegyekhez kényelmesebben és egyszerűbben juthassanak hozzá az utasok. A Pápa 16 autóbuszvonalán 12 autóbusszal végzett szolgáltatást évente csaknem 3 millióan veszik igénybe, és 22 ezer darab díjterméket vásárolnak. Az egységes közösségi közlekedési értékesítési rendszer fejlesztésének eredményeként a MÁV applikáción keresztül a pápai lakosoknak is bármikor, bárhonnan lehetőségük lesz a helyi díjtermékek készpénzkímélő, kényelmes megváltására.”

 

Dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere kiemelte: „A helyi járati autóbuszközlekedés stratégiai jelentőségű a város szempontjából. Hosszú távú célunk, hogy a tömegközlekedés versenyképes legyen és sokan, egyre többen válasszák azt a városon belüli utazási célok eléréséhez. A versenyképesség fenntartásához és erősítéséhez elengedhetetlen a szolgáltatás színvonalának folyamatos emelkedése, épp ezért üdvözöljük, hogy a helyi autóbusz-bérletek is elérhetővé váltak a MÁV applikációban.”

 

A MÁV applikáció Térségi és városi jegyek menüpontjából már megválthatók a Szeged városi 24 és 72 órás napijegyek és bérletek, továbbá a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai, zalaegerszegi, siófoki és várpalotai helyi buszbérletei is

 

A helyközi közlekedésben Pápa vasútállomásra naponta, irányonként 5 járattal közlekedik a Volánbusz a Budapest – Várpalota – Veszprém – Herend – Farkasgyepű – Pápa, Tapolcafő útvonalon. Az autóbuszok csatlakozási lehetőséget biztosítanak a Győr és Celldömölk között közlekedő vonatokhoz/vonatokról. A Volánbusz 2021 második félévében a térségben olyan menetrendi struktúra bevezetését tervezi, amelyben az autóbuszjáratok Veszprém és Pápa között egész nap óránként közlekednek, mindkét városban érintik a vasútállomásokat, így a jelenleginél nagyobb számú csatlakozást biztosítanak majd Veszprémben a Budapest-Székesfehérvár, Pápán pedig a Celldömölk és Győr irányába közlekedő vonatokhoz.

 

A 2020/2021 évi vasúti menetrend bevezetésével további szolgáltatás fejlesztés is történt: az InterRégió vonatok HELIKON néven meghosszabbított viszonylaton, Balatonszentgyörgy helyett már Kaposvárig, illetve egyes hétvégi járatok Pécsig közlekednek. A vonatok meghosszabbításával javult Pápáról a Dél-Dunántúl elérhetősége. Ezen kívül a regionális utazási igények kiszolgálásának érdekében munkanapokon délután új személyvonat közlekedik Győr – Pápa – Celldömölk viszonylatban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05