Így tesz a Vodafone a bolygónk megóvásáért

forrás: Prím Online, 2021. június 4. 19:07

Június 5. világszerte a Környezetvédelem Világnapja, e jeles nap alkalmából a Vodafone összegyűjtötte mindazokat az intézkedéseket, melyekkel hozzájárulnak bolygónk megóvásához. A szolgáltató az elmúlt években több jelentős környezetkímélő intézkedést jelentett be, melyek részét képezik a Vodafone Csoport globális vállalásának, miszerint 2040-re „nettó nullára" csökkenti a vállalat teljes globális széndioxid-kibocsátását.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 1972-ben nyilvánította június 5-ét a környezetvédelem világnapjává (World Environment Day) azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a környezet védelmének és egészségének fontosságára, amely szerte a világon hatással van az emberek jólétére és a gazdasági fejlődésre. Ezt a szellemiséget vitte tovább a Vodafone Magyarország a jeles nap apropóján és összegyűjtötte környezetvédelmi intézkedéseit.

 

A Vodafone Group még tavaly nyáron jelentette be, hogy legkésőbb 2021 júliusáig 100%-ban megújuló villamosenergiával fogja üzemeltetni európai hálózatát, amely részét képezi globális vállalásuknak, miszerint 2040-re „nettó nullára" csökkentik a vállalat teljes globális széndioxid-kibocsátását. Előbbi célkitűzést nem mellesleg a Vodafone Magyarország tavaly november elején a Vodafone Csoportban elsőként teljesítette. 

 

Mindezek mellett a Vodafone egyike annak a több mint 500 vállalatnak, amelyeknek az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése tekintetében vállalt céljait az SBTi validálta. A Vodafone több vezető vállalathoz csatlakozott ezen a területen olyan ambiciózus csökkentési célok meghatározásával, amelyek a globális felmelegedés növekedését 1,5 °C-ra korlátozzák. Mindez összhangban van a Párizsi Megállapodás egyik legfontosabb célkitűzésével, miszerint az iparosodás előtti szinthez képest 1,5 °C-ra korlátozzák az emelkedéseket.

 

Tavaly áprilisban a szolgáltató arról tájékoztatott, hogy hitelkártya méretű SIM kártya-tartóit fele akkora formátumra cseréli. A bolygónk védelmét szolgáló intézkedés 2020 április óta több mint 2 tonna műanyag megtakarítását eredményezte. 

 

A Vodafone Magyarország új irodája is környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve épül. A vállalat dolgozói 2022. októberétől a Budapest ONE irodaparkban található épületbe költöznek át. A WELL Building és BREEAM környezettudatos épületminősítési rendszer elvárásai szerint megtervezett Budapest ONE irodapark teljes mértékben illeszkedik a Vodafone fenntarthatósági törekvéseihez. Az irodaházat energiatakarékos, intelligens központi épületirányítási rendszerrel szerelik fel, és a parkolóházban elektromos autótöltők is elérhetők lesznek.

 

A Vodafone ezeken felül igyekszik saját üzletmenetén túl, további zöld kezdeményezéseket felkarolni, illetve azokat a figyelem középpontjába állítani. Így jött létre a Vodafone Magyarország Alapítvány gondozásában a Vodafone Digitális Díj, melynek Bolygónk és Fenntarthatóság kategóriáján belül a vállalat olyan digitális megoldásokat keres és támogat, melyek célja környezetünk megóvása. A tavalyi évben például a Bolygónk és Fenntarthatóság kategóriában díjazták az EcoMate zöld banki applikációját, amely a pénzügyi és környezeti tudatosságra nevelést ötvözi egyetlen alkalmazásban. Szintén díjazott volt a tavalyi évben a WWF Magyarország Alapítvány néhány napon belül elérhetővé váló Léptem applikációja, amely valós itthoni adatokra támaszkodva számolja ki az egyéni ökológiai lábnyomunkat, emellett pedig mindennapi hasznos tippeket és rendszeres kihívásokat is ad annak csökkentésére.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05