Új kiberbiztonsági központot nyitott a Huawei Technologies

forrás: Prím Online, 2021. június 10. 20:37

Az eddigi legnagyobb Globális Kiberbiztonsági és Adatvédelmi Átláthatósági Központját nyitotta meg a Huawei Technologies Kínában. A központ nyitva áll a szabályozók, a független tesztelő és a szabványügyi szervezetek, valamint a vállalat ügyfelei, partnerei és beszállítói számára is. 

A központ célja a biztonságtechnológiai megoldások bemutatása, a tapasztalat-megosztás, a kommunikáció és a közös innováció megkönnyítése, valamint a biztonsági tesztelés és ellenőrzés támogatása. A Huawei az intézmény megnyitásával egy időben elérhetővé tette az egész iparág számára saját termékeire vonatkozó, belső kiberbiztonsági követelményrendszerét és gyakorlatát.

 

„A kiberbiztonság fontosabb, mint valaha” – mondta Ken Hu, a Huawei Technologies elnöke a vállalat hatodik, egyben legnagyobb Globális Kiberbiztonsági és Adatvédelmi Átláthatósági Központjának megnyitóján, amelyen a GSMA, a SUSE és a British Standards Institution képviselői is részt vettek. "Iparágként kell együttműködnünk, meg kell osztanunk a bevált gyakorlatokat, és kollektív képességeket kell kiépítenünk az irányítás, a szabványok, a technológia és az ellenőrzés terén. Mind a nagyközönségnek, mind a törvényhozóknak okot kell adnunk arra, hogy bízzanak a termékek biztonságában és az általuk naponta használt szolgáltatásokban. Együtt meg tudjuk találni a megfelelő egyensúlyt a biztonság és a fejlődés között az egyre digitálisabb világban” – hangsúlyozta Ken Hu.

 

 

Új kiberbiztonsági kockázatok

Az elmúlt évek során az ipar digitalizációja és az olyan új technológiák, mint az 5G és a mesterséges intelligencia az eddiginél is bonyolultabbá tették a kiberteret, az emberek pedig életük nagyobb részét online töltötték a COVID-19 járvány alatt. Ezek a tendenciák az új kiberbiztonsági kockázatok növekedéséhez vezettek.

 

A Huawei annak érdekében nyitotta meg az új kiberbiztonsági központját, hogy megoldást találjon ezekre az új problémákra, emellett fórumot biztosítson az iparági érdekeltek számára, hogy megosszák egymással tapasztalataikat a kiberirányítás terén, és együtt dolgozhassanak a technikai megoldásokon. A központ célja a megoldások bemutatása és a tapasztalatok megosztása, a kommunikáció és a közös innováció megkönnyítése, valamint a biztonsági tesztelés és ellenőrzés könnyebbé tétele. Nyitott lesz a szabályozók, független tesztelő és szabványügyi szervezetek, valamint a Huawei ügyfelei, partnerei és beszállítói számára.

 

„A bizalomnak és a bizalmatlanságnak egyaránt tényeken kell alapulnia, nem érzéseken, nem spekulációkon és nem alaptalan híreszteléseken. Úgy gondoljuk, hogy a tényeknek ellenőrizhetőnek kell lenniük, és az ellenőrzésnek szabványokon kell alapulnia. Ezzel vezérelvként az elmúlt 10 évben hat kiberbiztonsági és átláthatósági központot hoztunk létre Európában, a Közel-Keleten és Észak-Amerikában” – mondta Ken Hu.

 

 

Még biztonságosabb 5G hálózatok

A kiberbiztonság egységes megközelítésének elősegítése érdekében a távközlési iparban az olyan szervezetek, mint a GSMA és a 3GPP, együttműködtek az iparágban érdekelt felekkel a NESAS biztonsági specifikációinak és független tanúsításainak népszerűsítésében. Ezeket az alapelveket széles körben elfogadják az iparágban, és fontos szerepet játszanak a biztonságos hálózatok fejlesztésében és ellenőrzésében.

 

"A meglévő és új szolgáltatások az 5G-korszakában nagymértékben támaszkodnak a mobilhálózatok által biztosított kapcsolódási lehetőségekre, és nagyban függnek attól, hogy az ezek alapjául szolgáló technológia mennyire biztonságos és megbízható" - mondta Mats Granryd, a GSMA főigazgatója. "Az olyan kezdeményezések, mint a GSMA 5G kiberbiztonsági tudásbázisa – amelynek célja, hogy segítse az érdekelt feleket a hálózati kockázatok megértésében és mérséklésében – valamint a NESAS (az egész iparágra kiterjedő biztonsági garancia keretrendszer) célja, hogy javítsák a hálózati berendezések biztonsági szintjét az egész ágazatban”.

 

Nyilvános biztonsági előírások

Az eseményen a Huawei közzétette termékbiztonsági keretrendszerét, amely összefoglalja annak menedzselésében szerzett több mint egy évtizedes vállalati tapasztalatát és számos külső szabályozást, műszaki szabványt és szabályozási követelményt tartalmaz. Az évek során a Huawei több mint 1500 távközlési hálózatot épített, amelyek több mint hárommilliárd embert kapcsolnak össze 170 országban és régióban. A vállalat ezeknek a hálózatoknak az egyikén sem tapasztalt nagyobb biztonsági incidenst.

 

"Ez az első alkalom, hogy megosztottuk a biztonsági előírásainkat a teljes iparággal, nemcsak a főbb beszállítóinkkal és ügyfeleinkkel" – mondta Sean Yang, a Huawei globális kiberbiztonsági és adatvédelmi részlegének igazgatója. "Szeretnénk felhívni minden érdekelt figyelmét arra – ideértve az ügyfelekét, a szabályozókét, a szabványügyi szervezetekét, a technológiai szolgáltatókét és a tesztelő szervezetekét – hogy csatlakozzanak hozzánk a kiberbiztonsági alapelvek megvitatásában és kidolgozásában. Együtt javíthatjuk a termékbiztonságot az iparágban”.

 

Az iparágból jelenleg is hiányzik egy szabványalapú, összehangolt megközelítés, különösen az irányítás, a technikai képességek, a tanúsítás és az együttműködés terén.

 

"A kiberbiztonsági kockázat megosztott felelősség" – zárta beszédét Ken Hu. "A kormányoknak, a szabványügyi szervezeteknek és a technológiai szolgáltatóknak szorosabban kell együttműködniük, hogy egységes választ tudjunk adni a kiberbiztonsági kihívásokra. Ennek nemzetközi erőfeszítésnek kell lennie. Közös célokat kell kitűznünk, össze kell hangolnunk a felelősségeket és együtt kell működnünk egy megbízható digitális környezet kialakításában, amely megfelel a ma és a holnap kihívásainak”.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50